• DOLAR 32.545
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2476.872
  • ...
Xaniké şehitleri mezarları başında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genel seçimler öncesi 29 Mayıs 2015 tarihinde köylerine gelen HDP`li gurubun silahlı saldırıları sonucu katledilen Cizre İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi M.Şerif Şimşek ile İdil İlçe Teşkilatı üyesi Abdulcelil Talayhan, mezarları başında düzenlenen bir programla anıldı.

Anma programına Hür Dava Partisi(HÜDAPAR)Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcılarından Serkan Ramanlı, Abdurrahman Cens, Genel İdare Kurulu Üyesi Şehzade Demir ile birlikte Cizre ve Nusaybin ilçe başkanları, partililer ve köy halkı katıldı.

Programda bir konuşma yapan Molla Osman Teyfur; Şehidi ve kurbanı olmayan davaların kalplere hükmedemeyeceği gibi insanlara verebilecek bir mesajının olamayacağını söyledi.

“Şeyh Sait de şehit olduğunda etrafında kimse yoktu”

Tevhid tarihinin hep bu şekilde başladığını ve bu durumun zafere ve kurtuluşa kadar hep bu şekilde musibetler ile devam ettiğini belirten Molla Teyfur, bu durumun Müslümanlara garip gelmemesi ve azimlerini kırmaması gerektiğini söyledi.

Molla Teyfur, “Bunu da bilmeliyiz ki; dava her zaman kurbanlar, şehitler vererek büyür ve yükselir. Şehidi ve kurbanı olmayan davalar kalplere de hâkim olamayacağı gibi insanlar arasında da yayılmaz. Kürtlerin tarihi hep şunu göstermiş ki; İslam düşmanları olan devrin Nemrutları, Firavunları İslam`ı kaldırmak istediklerinde karşılarında Müslüman Kürt halkını, Şeyh Sait ve onun torunlarını görmüştür. Nasıl ki onlar kendilerinin ve halkının izzeti için dik durup davaların da sabır ve sebat göstermişlerse, bu asrın Müslümanları da zulüm ve küfrüne karşı dik bir şekilde mücadelelerini veriyorlar ve vereceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Hak dava için verilen mücadelede Allah`ın Müslümanları her zaman için aziz kıldığına dikkat çeken Molla Teyfur, bugün nasıl ki Şeyh Sait`e milyonlarca salât ve selam okunuyorsa, bir gün katledilen bu Müslümanlarında Müslümanlar tarafından hayırla yad edilerek onlara selamlar gönderileceğini söyledi.

Molla Teyfur sözlerini şöyle devam ettirdi: “Bir gün gelecek bu halkın çocukları tekrar dönüp bu şehitler için de salât ve selamlar okuyacak. Siz zannediyor musunuz Şeyh Sait şehit olduğunda bu millet onun üzerine selam getiriyordu? Hayır, aradan zaman geçtikten sonra bu millet onların üzerine salât, selam getirmeye başladılar. Onlar da o zaman sahipsizdiler. Kimse onlara dost ve arkadaşlık etmedi.  Ama Allah, onların ismini, şereflerini yükseltti. Bugün, onların üzerine binlerce, milyonlarca salât, selam okunuyor.”

“Müslüman Kürtler olarak bizler herkesten daha iyi biliyor ve anlıyoruz ki, hakikaten İslam yolunda yürümek istersek fedakârlık yapmamız lazım” diyen molla Teyfur, “çünkü bizler Müslüman Babalarımızdan, dedelerimizden bunu öğrenmişiz. Elhamdülillah bizler de onların yolundayız.” ifadelerini kullandı.

“Asla zalimlerin tarafına geçmeyeceğiz”

Zaferin her daim Müslümanların olduğunu ve Müslümanlar için iki güzellikten birinin olduğunu söyleyen Mola Teyfur, bu güzel sonun ya şehadet ya da küfre karşı galibiyet olacağının bilinmesi gerektiğini söyledi.

Zalimlerin bir gün bu topraklarda mutlaka seslerinin kısılacağını ve bu gün onlara dost görünenlerin, bu zalimlerin gerçek yüzünü gördüğünde onlara düşman kesileceğini belirten Molla Teyfur, başlarına gelecek her türlü bela ve musibete rağmen Müslümanlar olarak asla zalimlerin tarafına geçmeyecek, Allah`ın Müminlere verdiği vaadini bekleyeceklerini söyledi.

Konuşmada sık sık atılan tekbirler ve PKK aleyhine atılan sloganlarla devam eden program, yapılan duanın ardından sona ererken mezarlığa gelenler programdan sonra şehitlerin mezarı başında Yasin-i Şerif ve Kuran okudular.

Hatırlanacağı üzere 29 Mayıs 2015 Kozluca (Xanıke) köyünde yaşanan olayda HÜDA PAR üyelerinden M.Şerif Şimşek ile Abdulcelil Talayhan katledilmişti.(İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir