• DOLAR 32.524
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2433.577
  • ...
HÜDA PAR üye ve gönüllüleriyle bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Bayramın 3. gününde HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı`nda partisinin düzenlediği bayramlaşma programına katılarak üye ve gönüllüleriyle bayramlaştı.

HÜDA PAR Batman İl Binasında düzenlenen bayramlaşma programında HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Dr. Aydın Gök, Abdurrahman Cens, Eyyüp Yanaç, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve il yöneticileri de hazır bulundu.

Bayramlaşmaya STK temsilcileri ve Batmanlılar da katıldı. Bayramlaşmada gelen misafirlere çay ve bayram şekeri ikram edildi.

“Bu sabır imtihanıdır”

Batman İl Binasında düzenlenen bayramlaşmaya katılan Yapıcıoğlu bayramın bir anlamda siyasi bir eylem olduğuna değinerek, “Cuma nasıl Müminlerin haftalık kongresi ise iki bayramda Hac ibadeti gibi müminlerin bir araya gelmesi, sorunların konuşulması, aradaki sorunların izale edilmesi, küskünlüklerin kırgınlıkların giderilmesi, kardeşliğin biraz daha ortaya çıkarılması için bir vesiledir. Bu sabır imtihanıdır. Resulullah (SAV), ‘oruç sabrın yarısıdır` diyor. Bu sabır imtihanında başarıyla geçmiş müminlere Allah`u Teala imtihanı geçmenin mükafatı olarak bu bayramı hediye etmiştir. Sabrı yeniden kuşanmak yeniden diriltmek yeniden gerekir” şeklinde konuştu.

“Bayramlara buruk bir şekilde giriyoruz”

Batman İl Başkanlığı olarak halkla bugün saat:13.00-16.00 arası bayramlaşmalarının olduğunu söyleyen İl Başkanı M. Emin Doğru, “Mübarek bir ayın sonunda gelen Bayramın tüm Müslümanlara hayırlı olmasını ve nice güzel bayramlara rabbimizin kavuşturmasını dileyerek başlıyorum. Parti olarak bayramlaşmamız saat:13.00-16.00 arasında yapıldı. Kardeşlerimizin yoğun bir teveccühü oldu hepsinden Allah`u Teala razı olsun. Ve Rabbimiz hepsine nice güzel bayramlar nasip etsin.” dedi.

Bayramlara İslam coğrafyasının çeşitli yerlerinde devam eden savaşlar nedeniyle buruk bir şekilde girildiğini dile getiren Doğru, “Bayramlara buruk bir şekilde giriyoruz. İslam coğrafyasının çeşitli yerlerinde devam eden savaşlar hatta bayram günü bile Irak`ta ve diğer yerlerde yapılan bombalı saldırılarda masum insanların ve sivillerin katledilmesi elbette bizleri derinden üzmektedir. İnşallah-u Teala sonraki bayramlarımızda Rabbimiz bu savaşların son bulması için çeşitli vesileler yaratır. Gerekse İslam coğrafyasında cereyan eden hadiselerin son bulması söz konusu olur. Ayrıca yıllardır cezaevlerinde haksız bir şekilde ömürlerini geçiren Yusufi kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyoruz.  Çeşitli kumpaslar ve hilelerle yıllardır cezaevlerinde olan Yusufilere de rabbim bir hayır kapısı açsın ve onları sevenlerine kavuştursun. Tekrardan Tüm halkımızın tüm kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyorum. Rabbim daha güzel bayramlara kavuşmayı nasip etsin bizlere ve bu bayramı bizler vesile kılsın.” şeklinde konuştu.

Bayramlaşmanın ardından Yapıcıoğlu ve partililer Hacı Talat Yılmaz`ın ağabeyi Hacı Ferec Yılmaz`ın (85) 19 Mayıs Mahallesi Hacı Talat Camii Taziye Evi`nde bulunan taziyesine katılarak başsağlığı ve sabır dilediler. (M. Sait Çelik - İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir