• DOLAR 32.482
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2475.713
  • ...
Tatilciler dönüş yolunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramı'nın son gününde tatilden dönenlerin yoğunluğu başladı. Bayrampaşa'da otobüsler sabah saatlerinde otogar girişi turnikelerinin önünde uzun kuyruk oluşturunca yolcular otobüslerden indi.

Bazı yolcular yasak olduğu halde otogara yürüdü.

Otogarın içinde de tatili memleketlerinde geçirenlerin oluşturduğu bir yoğunluk var.

TEM otoyolunda araç kuyrukları
TEM otoyolu ve D-100 karayolunun İstanbul istikameti İzmit ve Dilovası mevkilerinde ulaşım zaman zaman aksadı. TEM otoyolu Gültepe mevkisinde durma noktasına gelen araç trafiği, Yenidoğan viyadüğünden sonra azaldı.

Bandırma ve Çanakkale yoğun
Ramazan Bayramı'nı Ege ve Akdeniz'de geçiren ve dönüş için deniz ulaşımını tercih edenler, Çanakkale'deki iskelelerde ve Bandırma İskelesi'nde yoğunluğa neden oldu. İstanbul'a gelmek için sabah saatlerinden itibaren Bandırma İskelesi'ne ulaşan yolcular uzun araç kuyrukları oluşturdu.

Bayramın son günü Bandırma İskelesi'nden İstanbul'a yaklaşık 8 bin 500 yolcu ve bin 400 aracın geçişinin sağlanacağını tahmin eden yetkililer, İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO), Balıkesir (Bandırma)-İstanbul (Yenikapı) seferlerinin artırıldığını açıkladı.

Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ile Gelibolu-Lapseki arasında yolcu ve araç taşıyan feribotlar ise, yoğunluğu eritebilmek için sefer saatini beklemeden hareket etti.

Bazı yolcular, İstanbul'dan 11 saatte Çanakkale'ye geldiklerini, dönüş yolculuğunun ise 5 saat sürmesini beklediklerini söyledi.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Gelibolu-Lapseki arasında toplam 10 feribotun aralıksız çalıştığını belirtti.

Tatilden dönenler Bandırma İskelesi'nde yoğunluğa neden oldu.

Topçular'dan 25 bin araç geçişi bekleniyor

Bayram dönüşü nedeniyle hareketlilik yaşayan yerlerden biri de Yalova'daki Topçular İskelesi. Gişelerde zaman zaman yaşanan yoğunluğun, akşam saatlerine doğru artması bekleniyor.

Bayramın birinci ve ikinci gününde toplam 63 bin aracın iskeleden geçiş yaptığını belirten İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) yetkilileri, bu sayıya bayramın son gününde 25 bin aracın daha ekleneceğini tahmin ediyor.

İDO, yoğunluk nedeniyle Topçular-Eskihisar hattındaki feribot sayısını 14'ten 18'e çıkarırken, Eskihisar-Tavşanlı hattında sefer yapan İstanbullines firması da 4 feribotla hizmet veriyor.

Bolu'da aksama yok
TEM yolunun İstanbul yönünde araç yoğunluğu var. Karadeniz illerinden İstanbul'a gelen sürücüler ise bağlantı yolunda yolun çift şeride çıkarılmasıyla sorunsuz şekilde yollarına devam ediyor. TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli mevkiinde de trafikte aksama yok.

Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri yol güzergâhlarında dönüş trafiği nedeniyle denetimlerini artırdı.

İlk 4 günde en az 82 ölü, 462 yaralı
Ramazan Bayramı`nda kazalar da durmadı. Bayramın ilk iki günü 52 kazada en az 48 kişi ölmüş, 248 kişi yaralanmıştı. Önceki 2 günde ise 38 kazada en az 34 kişi ölürken 214 kişi yaralanmıştı.

AA/DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir