• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
HÜDA PAR Gaziantep teşkilatından Şehit ve tutuklu ailelerine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve beraberindeki bir heyet partili, İslami hizmetlerinden dolayı cezaevine atılan Müslüm Yıldız ve İslami şahsiyetinden dolayı karanlık eller tarafından şehit edilen Mustafa Çoban`ın ailelerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Ramazan Bayramı ziyaretleri kapsamında Gaziantep`te bir dizi temaslarda bulunan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerden dolayı bayramı buruk geçirdiklerini, tüm üzüntü ve burukluğa rağmen Ramazan Bayram`ının tüm İslam âlemine, insanlığa ve Gaziantep halkına hayırlara vesile olmasını diledi.

İlk olarak Lise son sınıf öğrencisi olan ve 1996 yılında İslami şahsiyetinden dolayı okul çıkışı hain bir saldırı sonucu Şehit edilen Mustafa Çoban`ın ailesine ziyaret etti.

HÜDA PAR heyetini Şehit Mustafa Çoban`ın babası Mehmet Çoban karşıladı. HÜDA PAR heyetinin böyle bir bayram günü kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı teşekkür eti.

Burada bir açıklama yapan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, “Ramazan bayramı dolayısıyla oğlunu İslam davası uğruna şehit veren Mustafa Çoban`ın ailesini ziyaret edelim. Şehit Mustafa kardeşimizin Allah (cc) şehadetini kabul etsin.  Peygamber Efendimiz ‘Sizden biriniz bir kötülük gördüğü zaman ona eliyle, diliyle veya kalbi ile müdahale etsin` hadisi gereğince İslam`a ve mukaddesata dil uzatanlara karşı eli ile müdahale etmiş ve Allah`ın ismi için ve Allah`ın davasının yücelmesi için bu uğurda kendini feda ederek Şehit olmuştur. Bizlerde her birimiz birere Mustafa olarak sizleri ziyaret etmek istedik.”ifadelerini kullandı.

Heyet daha sonra 28 Şubat döneminde Cami`de Kur`an`ı Kerim dersi verdiği için cezaevinde bulunan Müslüm Yıldız`ın ailesini ziyaret etti.

Erat burada yaptığı açıklamada ise İslami dava ve şahsiyetlerinden dolayı birçok Mütedeyyin şahısın uydurma delil ve kumpaslarla gözaltına alınarak günlerce işkence edildikten sonra cezaevine atıldığını hatırlattı.

Bu gün bu çocuklar her bayramı babalarından ayrı bir şekilde geçirmektedirler

Bu gün ziyaret etikleri Müslüm Yıldız`ın bu şahıslardan sadece biri olduğuna vurgu yapan Erat, “Bu gün bu kardeşimiz kendisi cezaevine atılmakla beraber sadece kendisine ceza verilmemiştir. Aynı zamanda kendisi ile beraber annesi ve ailesine de daha ağır bir şekilde ceza verilmiştir. Biz Cumhurbaşkanı ve Başbakan`dan bu kumpaslarla ve entirakalarla cezaevlerine atılan Müslümanlar için bir lütufta bulunmalarını istemiyoruz. Sadece bu insanlar yeniden yargılansın, bu suçsuz insanlar yeniden ailelerine kavuşsun. Bu gün bu çocuklar her bayramı babalarından ayrı bir şekilde geçirmektedirler.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

 








 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir