• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
Küsket suyu Kozluk`un evlerine ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Kozluk (Hazo) ilçesinde yaşanan su sıkıntısını ortadan kaldıracak olan Küsket İçme Suyu projesinde son etabına gelindiğini belirten yetkililer, suyun şu an ilçenin yüzde 70'ine dağıtıldığını, yakın bir zamanda Kozluk'un tüm mahallelerine Küsket suyunun ulaştırılacağını söylediler.

Kozluk ilçesine 27 kilometre mesafede bulunan Akçalı (Küsket) köyünden uzun uğraşlar ve çalışmalardan sonra ilçeye getirilen Küsket suyunun gelmesiyle beraber ilçedeki su sıkıntısının büyük oranda hal edileceği öngörülüyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kozluk Belediye Başkanı M. Veysi Işık: ilçede uzun süredir yaşanan problemlerin başında içme suyu sıkıntısının olduğunu belirterek, sorununa çözüm olacak olan projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Işık, “Büyük uğraşlar ve zorluklarla Küsket İçme Suyu Projesinin sonuna gelerek suyu ilçemizin şu an yüzde 70'ine dağıtmış bulunmaktayız. Bundan sonra vatandaşlarımızın hiç bir şekilde su sorunu kalmayacaktır. Şu anda su verilmeyen yerlere de en kısa zamanda çalışmaları tamamlayıp sularını vereceğiz.” ifadelerini kullandı.  

Şu ana kadar,  İslambey, Hamam, Değirmendere, Kale, Yeni Mahalle, Şemdinağa, Yukarı Güneşli, Yamaçlı ve Selahattin Eyyübi Mahallelerine Küsket suyunu verdiklerini belirten Başkan Işık, Kozluk`un mahallelerine de Küsket suyunun en kısa zamanda ulaştırılacağını sözlerine ekledi.

Kozluk`un su dışındaki yıllardır birikmiş olan diğer sorunlarını da çok iyi bildiklerini belirten Başkan Işık, “Bizimle ilgili ne varsa elimizden geleni yapacağız. Bu vesileyle bizlerle birlikte olan ve projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah Hayırlı Uğurlu etsin.'' ifadelerini kullandı.  (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir