• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2514.727
  • ...
Yapıcıoğlu Xaniké şehitlerinin ailelerini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu beraberinde AR-GE`den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, eski Genel Sekreter Serkan Ramanlı ve kalabalık bir heyetle, 29 Mayıs`ta HDP`lilerin seçim çalışması kapsamında gittikleri Şırnak`ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xanıké) köyünde çıkardıkları taşkınlık sonucu uzun namlulu silahla şehid ettikleri Mehmet Şerif Şimşek ile Abdülcelil Talayhan`ın kabirlerini ziyaret ederek aileleriyle bayramlaştı.  

İlk önce şehid Abdülcelil Talayhan`nın ailesini ziyaret eden Yapıcıoğlu, öğle namazını köy camisinde kıldıktan sonra şehit Mehmet Şerif Şimşek`in babasının evine geçti.

Şehit Şimşek`in babası Mahmut Şimşek tarafından kapıda karşılanan Yapıcıoğlu, samimi bir ortamda şehit babası ile şehidin kızı Şüheda ile sohbet etti.

“Şehitlerin kanları davamızı güzelleştiriyor”

Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Şehit Mehmet Şerif`in babası Mahmut Şimşek, “Eğer şehidlerin kanları olmasa bu dava bu kadar güzel olmazdı. Buraya kadar geldiğiniz için Allah sizden razı olsun. Çok memnun olduk. Allah, küfür zihniyetinden bizi tek değil bütün Müslümanları korusun. Allah-u Teâlâ bu şehitlerimizi dünyevi bir övünç haline getirmesin.  Rabbim bunu bizden rızayı ilahi olarak kabul etsin inşallah. Abdulcelil ile Muhammed Şerif İslam dini uğruna çalışıp çaba sarf ettikten sonra Allah-u Teâla onları o makama götürdü. Ya Rabbi bizim onlara olan sevgimiz onun içindir.”

“Yolumuzdan hiçbir zaman dönmeyeceğiz”

Şehidlerin kanlarının yollarına meşale olduğunu vurgulayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Hakikaten eğer bize meşale olmasalar belki yolumuzu şaşırırız. Bu kardeşlerimizin şehid edilmesi veya başka kardeşlerimize yapılan eziyetler bizi yolumuzdan vaz geçireceklerini zannediyorlarsa onlar büyük bir gaflet içindedirler bizler yolumuzdan hiçbir zaman dönmeyeceğiz.” diye konuştu.

“Babanın nail olduğu şerefe bizde nail olmak istiyoruz”

Ardından şehid Mehmet Şerif Şimşek`in kızı Şüheda ile sohbet eden Yapıcıoğlu, şehit kızından dua talebinde bulunarak, “Senin babanın nail olduğu şerefe bizde nail olmak istiyoruz. Bize dua et. Bizim yapacak çok işimiz var yani biz diyoruz ‘Ya Rabbi! Bize uzun bir ömür ver ama hizmet ödüllü olsun sonunda da şehadet olsun.” dedi.

Şehid kızı Şüheda ise, babalarının kendilerini cennette beklediğini, kendilerinin de babalarına layık bir şekilde kavuşacaklarını söyledi.

“Onları hiçbir zaman unutmayacağız”

Yapılan ziyaretlerle ilgili İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, şehitlerin hiçbir zaman unutmayacaklarını bu kervanı durdurmaya çalışanların yanılgı içerisinde olduklarını anlayacaklarını sözlerine ekleyerek şunları söyledi; “Bayramın birinci günü 7 Ekim 2014 Kurban Bayramı`nda Diyarbakır`da şehid olan kardeşlerimizle Aytaç Baran Hocamızın ailelerini ziyaret ettik. Mezarlarını ziyaret ettik. Bugün ise buradayız. Buradaki kardeşlerimizin ailelerini ziyaret ettik. Onların mezarlarını da ziyaret edeceğiz. Biz onları hiçbir zaman unutmayacağız. Sürekli onların hatıralarını hafızamıza kazıttıracağız inşallah. Onların yolu devam ettirilecek. Onlara bu zulmü reva görenler eğer bu kervanı durdurmak için bu hareketleri yapıyorlarsa ve ya o yolda yürüyenleri ürküteceklerini düşünüyorlarsa yanıldıklarını çok kısa bir sürede görecekler.”

“Feda olmaya hazır binlerce gencimiz var”

İslam davası uğruna feda olmak için binlerce gencin hazır olduğunun altını çizen Yapıcıoğlu, “Bu kervan yürüyecek bu kervan durmayacak bu yol sürdürülecek bizim dünyalık herhangi bir şeyde gözümüz yoktur. Biz Allah`ın rızasını arıyoruz. Onun dinine hizmet etmek istiyoruz. Onun dinine feda olmaktan hiçbir zaman tereddüt etmeyeceğiz feda olmak gerektiğinde feda olmaya hazır binlerce insan vardır, binlerce genç vardır. Şu etrafınızda gördüğünüz küçük çocuklar ellerinde tevhid bayraklarıyla belki bundan sonra bu kervanın takipçileri olacak. Rabbim bu şehitlerin makamını ali eylesin. Onları şehit olarak kabul etsin. Şehadetlerini mübarek eylesin inşallah. Ailelerine, tüm sevenlerine ve dostlarına sabrı cemil ihsan eylesin.” ifadelerini kullandı.

“Ailelerin sabır ve metanetine şahit olduk”

Şehit ailelerinin gösterdiği sabır ve metanete de değinen Yapıcıoğlu, “Bu sabrı ve metaneti gördük elhamdülillah. Ailelerde bu sabır metanet var. İnşallah buda ailelerinin mertebelerinin yükselmesine vesile olacaktır. Allah`tan dileğimiz budur. ”dedi.

“Köy halkının büyük teveccühüyle karşılaştı”

Köy halkının büyük teveccühüyle karşılaşan Yapıcıoğlu, rastladığı köylülerle ayaküstü sohbet ettiği görüldü. Ziyaretlerin ardından mezarlığa giderken yolda karşılaştığı çocukların bayramını da tebrik eden Yapıcıoğlu, kendilerine şeker ikramında bulundu. (Mehmet Aslan/M. Salih Keskin/Cihat Şayık – İLKHA)

 


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir