• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Siyasi partilerden HÜDA PAR`a bayram ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası yapılan bayramlaşmalar çerçevesinde, Bayramın ikinci günü  Ak Parti, Saadet Partisi ve Demokratik Sol Parti`den heyetler HÜDA PAR Genel Merkezini ziyaret ederek bayramlaştı. 

Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu başkanlığındaki heyet, HÜDA PAR`a bayram ziyareti gerçekleştirdi. Ak Partili heyeti, HÜDA PAR Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Reşat Uşar ve HÜDA PAR Etimesgut İlçe Başkanı Faysal Öztürk karşıladı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, ziyaret sırasında, çözüm sürecinde yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

“Kumpası kuranlar belli mağdurlar ise hala cezaevlerinde”

“Cezaevlerinde kardeşlerimiz var diyen Elibüyük, “28 Şubat sürecinde mağdur edilen, kumpaslarla cezaevine atılan bu insanların mağduriyetinin giderilmesi için, özellikle hükümete büyük görevler düşüyor. Kumpası kuranlar belli, bununla ilgili birçok haber çıktı. Kamuoyu bu noktada adım atılmasını bekliyor. Ergenekon ve Balyozdan cezaevine atılan kişiler serbest bırakıldı ve onlara tazminat bile ödendi. 90lı yıllarda  mağdur edilen Müslümanların mağduriyetinin görülmemesi ise kabul edilemez. Dört aylıkken babası tutuklanan çocuklar, bu gün yirmi yaşına geldiler. Anne, babalar çocuklarına hasret bu dünyadan göçtü.” dedi.

“PKK çözüm süreci ile güçlendi”

Çözüm sürecine HÜDA PAR olarak destek olduklarını ifade eden Elibüyük, “Çözüm süreci ile bölgedeki dengeler değişti. PKK, çözüm sürecini lehine kullandı. Bölge şu anda PKK`nın insafına terk edilmiş durumda. Bölge halkı bundan çok rahatsız, çözüm sürecinde, silahların bırakılması için PKK ile görüşülmesine karşı değiliz. Sürecin sağlıklı devam etmesi için HÜDA PAR başta olmak üzere PKK/HDP dışındaki Sivil Toplum Kuruluşları da muhatap alınmalıdır.” diye konuştu.

“Çözümle silahlı PKK militanları şehirlere indi”

Çözüm sürecinin başlamasından sonra PKK militanlarının silahlı bir şekilde şehirlere indiğini belirten Elibüyük, “Bunun sonucunda 6-8 Ekim`de Yasin Börü ve arkadaşları vahşi bir şekilde katledildi. Cizre`de PKK ağır silahlarla HÜDA PAR`a yakın insanların oturduğu mahalleyi ağır silahlarla kuşatarak bir amcamızı katletti. Son olarak Yasin Börü`nün Hocası Aytaç Baran şehit edildi. Çözüm sürecinde yaşanan bu sıkıntılar yeni hükümet kurulduktan sonra gözden geçirilmeli ve gerekli adımlar atılmalı. Seçimde sandık güvenliği de sağlanmadı. HDP, PKK militanlarının köy köy silah ile gezip tehdit ve şantajları  ile oy aldı.” şeklinde konuştu.

“Ümmet saflarını sıklaştırmalı”

Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu da ziyarette yaptığı konuşmada, “Ümmet saflarını sık tutarsa, Allah merhamet eder. Bugün Mısır, Suriye, Arakan, Doğu Türkistan ve birçok yerde Müslümanların kanı akıyor.” dedi.

HÜDA PAR`ın sağduyulu tavrının önemsiyoruz

Çözüm sürecinde yaşanan sıkıntıların, süreçte yaşanan işçilik hatası olduğunu söyleyen Gündoğdu, “Bu gemi su alırsa hepimiz batarız. Ümmet şuuru ile bu sorunu çözmemiz gerekir. Sürecin muhataplığı konusunda ciddi sıkıntılar yaşandı. Verilen sözler yerine getirilmedi. Türklerden zulüm gördüklerini söyleyenler, bugün Kürtlük adına Kürtlere zulüm ediyor. Bu zulüm sonucunda 6-7 Ekim`de Yasin Börü ve sonrasında Yasin Börü`nün Hocası Aytaç Baran katledildi. Uluslararası güçler Türkiye`nin bu sorunu çözmesini istemiyor. Bu bizim iç sorunumuz, biz kendimiz çözersek bütünleşeceğiz. HÜDA PAR şimdiye kadar yaşanan olaylarda sağduyulu tavrını korudu, bunu önemsiyoruz. Bu sağduyulu tavır devam etmeli. HÜDA PAR`ın tecrübelerinden istifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

Saadet Partisi, HÜDA PAR Genel Merkezini ziyaret etti

HÜDA PAR Genel Merkezini ziyaret eden Saadet Partisi heyeti  parti yetkilileri ile bayramlaştı. HÜDA PAR Genel Merkezine Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, Saaedet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Muzaffer Baydar ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Cüneyt Yanmaz`dan oluşan  heyeti, HÜDA PAR Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, HÜDA Ankara İl Başkanı Reşat Uşar ve HÜDA PAR Etimesgut İlçe Başkanı Faysal Öztürk karşıladı.

Ziyarette çözüm sürecinde yapılan yanlışlık  ve hatalardan ders çıkarılması gerektiğine dikkat çekildi.

“Seçim kanunu değişmeli”

Son olarak DSP Genel Başkan Yardımcısı M. Necati Utkan başkanlığındaki DSP heyeti HÜDA PAR Genel Merkezini ziyaret etti. Utkan`a DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, Parti Meclis Üyesi ve Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erdinç Özdil eşlik etti.

Ziyaret sırasında 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan koalisyon tartışmaları ve seçim barajı ile mecliste temsiliyetin sağlanması için seçim kanununun değişmesi gerektiği ifade edildi.   (Şükrü Gündüz / İLKHA)

 










 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir