• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
Peygamber Sevdalıları Mersin`de bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Mustazaflar Cemiyeti ile  Bilge Eğitim Der, ikindi namazının ardından Akdeniz Ulu Camisinin avlusunda halkla bayramlaştı.

Ulu Camide kılınan ikindi namazının ardından, şeker ikramı ve salâvatlar eşliğinde, cami çıkışında bayramlaşma başladı.

Bayramlaşmanın ardından Peygamber Sevdalıları Platformu Akdeniz Koordinatörü Veysi Yumlu bir konuşma yaptı. Yumlu, Ramazan ayında kazanılan kazanımlara sonraki günlerde de devam edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yumlu şunları söyledi:

“Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu bayramlaşmaları bir gelenek haline getirdik. Bayramlarda  böyle hayırlı bir şekilde bir araya gelip bayramlaşmayı yapmaktayız. Ramazan ayı boyunca akrabalarımızı ve dostlarımıza ziyaretler yaptık. Manevi anlamda Ramazanda şarj olduk. Şimdi bundan sonra önemli olan bundan sonraki aylarda bunu olduğu devam ettirebilmektir. Bu güzel kazanımları yıl boyunca sürdürmemiz gerekmektedir.”dedi.

Konuşmanın ardından İslam ümmetinin içerisinde bulunduğu durumdan kurtulması ve zalimlerin cezalarını bulmaları için dua edildi.

Bayramlaşma merasimine yoğun katılım olduğu gözlenirken cami çıkışında, yıllardan beridir unutulup giden bayramlaşma geleneği ile tekrar karşılaşanlar da, bayramlaşma merasimine katılarak, bu organizeyi yapan dernek yetkililerine teşekkür ettiler.

Programın son bulmasının ardından vatandaşlar sessiz bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir