• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Batman`da Şantiye Baskını: 3 Ölü (Yenilendi)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman`ın Kozluk ilçesi Yanıkkaya köyü mevkiinde Avustralya PİME Şirketi`ne ait Şelmo Petrol Sahası`na gelen ve PKK mensupları oldukları iddia edilen silahlı kişiler devriye görevi yapan özel güvenlik görevlilerini çapraz ateşe tuttu. Uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 2 özel güvenlik görevlisi ve 2 işçi ağır yaralandı. Silah seslerinin duyulması ile çatışma yerine gelen güvenlik görevlileri ateşe karşılık verdi. Karanlıktan faydalanarak kaçan silahlı grup takibe alındı.

Şirket çalışanları şirkete ait ambulanslarla yaralıları Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırdı. Hastanede yaralılara yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 güvenlik görevlisi ve bir işçi kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olay sonrası Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, hastaneye gelerek hastanede görevli personel ve polislerden olayla ilgili bilgi aldı. Çatışmanın yaşandığı bölgeye Batman ve Kozluktan çok sayıda özel harekât polisi ve jandarma gönderildi.

Hastanede hayatını kaybeden güvenlik görevlileri Mücahit İçli (28) Nimet Dalgılıç (30) ve işçi Şerif Çolan`ın cenazeleri Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Veysi Rüzgar-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir