• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Susuzluğunuzu gidermek için hibiskus çayı için`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vücudun sıvı ihtiyacının arttığı, aşırı sıcaklığın hüküm sürdüğü uzun yaz günlerinde susuzluğun giderilmesi için önemli bazı tavsiyelerde bulunan attarlar, yaz mevsiminde susuz kalmamak için hibiskus çayı tüketilmesinin faydalı olacağını söylediler.

Merkez Bağlar ilçesinde şifalı bitkiler satan Ayetullah Tekin, susuzluk hissinin giderilmesi için tüketilecek hibiskus çayının, sağlık açısından faydalı olduğunu belirtti.

Hibiskus çayının yapımının da çok kolay olduğunu, soğuk ya da sıcak olarak tüketilebileceğini kaydeden Tekin, “Bu Ramazan çok sıcak günlere denk geldi. Susuzluğun giderilmesi için tarçın, karanfil ve hibiskus gibi şifalı bitkiler tüketilebilir. Bunlar arasında özellikle hibiskusu daha çok tavsiye ediyoruz. Hibiskus dediğimiz ekşi çayın içimi lezzetli ve yapımı da kolaydır. Bir bardak kaynamış suya bir tutam hibiskus eklenerek yapılır, birkaç dakika bekletildikten sonra tüketilir. Sahurda soğuk veya sıcak olarak tüketildiğinde gün boyu susuzluğu giderecektir.” dedi. (Emrah Deniz-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir