• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Wiesbaden`de Ramazan dolu dolu yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Önceki yıllarda kısıtlı alanı nedeniyle, çevresindeki Müslümanların Ramazan ve benzeri mübarek zamanlarda yeterince faydalanamadığı Vahdet camii, yaklaşık 6 ay önce tadilatına başlanan ve üç ayların girmesiyle birlikte hizmete giren yeni mekanı, Türkiyeli gurbetçilerin yanı sıra, Wiesbaden`de yaşayan diğer İslam ülkelerindeki Müslümanlarla dolup taşıyor. 

Bu yıl Ramazan ayının girmesiyle birlikte, her yıl geleneksel hale getirilen ve haftanın Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri verilen iftar yemeklerine olan ilgi, önceki yıllardaki katılımı adeta dörde katladı. 

Bayanlar da kendilerine tahsis edilen geniş mekanda, vakit namazları dahil, yapılan tüm ibadet ve etkinliklere rahat bir şekilde katılabiliyorlar.  

Vahdet Camiinde  bu yılki Ramazan ayında  hayırsever gurbetçilerin katkılarıyla hazırlanan iftar yemeklerine, Türkiyeli gurbetçilerin  yanı sıra, Afganistan, Pakistan, Somali, Fas ve diğer İslam ülkelerinden Müslümanlardan oluşan  ortalama  350  kişi iştirak etti.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, katılımın oldukça yoğunlaştığı Vahdet Camiinde, her gün yatsı namazı öncesinde Ramazan ve oruçla  ilgili vaaz verildikten sonra, Yatsı ve Teravih namazları   kılındı. Ayrıca   her gün ikindi namazından sonra Kur`an-ı Kerim mukabele ile okundu. Hafta sonları Pazar günlerinde de genel sohbetler verildi.

Ramazan ayının son teravihi dün gece kılınırken, bu gün  de Yatsı namazından sonra Tesbih namazı kılınacak ve ardından mukabelelerde okunan Kur`an-ı Kerim tilavetlerinin hatim duası yapılacak.

Vahdet Camii`nin bayan ve erkek cemaatinin, üç ayların başında başlayan ve Ramazan`da yoğunlaşan ibadet ve etkinlik programlarından oldukça memnun oldukları gözlemlenirken, Ramazan`ın sona ermesinden dolayı da bir burukluk hissettikleri görüldü.   (Enes Oral-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir