• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
Bayram öncesi tatlıcılarda yoğunluk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yarın idrak edilecek Ramazan Bayramı öncesi Bitlis`te tatlı imalatı yapan işyerlerinde büyük yoğunluk yaşanıyor.

Bayram arefesinde aldıkları tatlı siparişlerini yetiştirmek için yoğun bir mesai ile çalışan tatlı imalatçıları iş yoğunluğundan memnun olduklarını belirterek, tek şikâyetlerinin ise aşırı yorgunlukları olduğunu söyledi.

Tatlı siparişlerinin artığını, verilen siparişleri yetiştirmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten pastaneci Zakir İlbars, bayrama sayılı günler kala aldıkları siparişleri yetiştirmeye gayret ettiklerini belirterek, “Bir yandan aldığımız siparişleri yetiştirmeye çalışırken, öte yanda sipariş vermemiş vatandaşlarımızın da mağdur olmaması için de elimizde fazla tatlının olması için sürekli tatlı yetiştirmeye çalışıyoruz. Birkaç günden bu yana tatlı yetiştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu da Ramazan`da bizleri çok yoruyor.” dedi.

Tatlı fiyatlarının geçen yıla nazaran biraz arttığını belirten İlbars, “Geçen yıl 15 TL`ye verdiğimiz cevizli kadayıfı bu yıl 20 TL`ye,  25 TL`ye verdiğimiz fıstıklı kadayıfı ise bu yıl 30 TL`ye veriyoruz. Fiyatların yükselmesinin sebebi cevizin olmayışı ve fıstık fiyatlarının yükselmesinden kaynaklanıyor.” diye konuştu. ( Şükrü Tontaş  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir