• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursa Umut Kervan`ı Ramazan ayı faaliyetlerini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı yardım faaliyetleriyle Bursa`da muhtaç ailelerin yüzünü güldüren Bursa Umut Kervanı Gıda Bankası Derneği, Ramazan ayında yapığı faaliyetleri kamuoyuna duyurdu.

Bursa merkezde Ramazan ayı içinde 195 aileye yardım yaptıklarını ve yardımlarını arttırarak devam edeceklerini açıkladı.

Bursa Umut Kervanı Gıda Bankası Derneği Başkanı Adnan Alınç,  Ramazan ayı içinde 85 aileye gıda, 15 aileye sebze, 25 aileye et, 60 aileye giyim, 3 aileye beyaz eşya ve 7 aileye de ev eşyası olmak üzere Ramazan ayı boyunca toplamda 195 aileye yardım götürdüklerini kaydetti.

Gıda yardımlarını diğer aylarda da arttırarak devam edeceklerini dile getiren Alınç, “Parasal olarak toplamda 16 bin 160 TL civarında bir yardımda bulunduk. Bu yardımlarımızı bazen direkt bağış olduğu gibi bazen de aracılık usulüyle zenginle fakir arasında aracı olarak ilgili yerlere ulaştırdık.” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayında insanların yardım noktasında duyarlılığının arttığını belirten Alınç, “Bizler sadece bir aya yani Ramazan ayına mahsus yardım etmiyoruz. Bizler her zaman, özellikle yetimlere ve kalıcı hastalı olanlara, yardım götürmekteyiz. O nedenle bu yardımların mütemadiyen devam etmesi gerekmekte. Bu noktada zengin ve duyarlı olan tüm vatandaşlarımıza özellikle duyarlı olan tüm Müslümanlara çağrıda bulunuyoruz. Yani bizim bu fakir ve muhtaçlara yardımlarımızı düzenli olarak sürdürebilmemiz için gerek gıda, gerek nakdi, gerek beyaz eşya, ev eşyası olarak hayırseverlerden yardımlarını talep ediyoruz. Bu noktada internet adresi ve telefon numaralarımızdan bizle irtibat kurup fakir ailelere yardımlarını ulaştırabilirler.” şeklinde konuştu.   (Zeki Aras–İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir