• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Esnaf son sahurunu tezgâhının başında yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van’da bayrama bir gün kala pazar esnafı sabaha kadar tezgâhlarının başında kaldı. Çarşı ve pazarlarda bayram yoğunluğu devam ederken sabaha kadar tezgâhlarını kapatmayan esnaf sahurlarını da tezgâhlarının başında yapıyor.

“Vardiyalı olarak çalışıyoruz”

İşlerin yoğun olduğunu ve yorulduklarını anlatan Zahit Eşenboğa, Sabaha kadar tezgâhlarını toplamadıklarını ifade ederek, “Vardiyalı olarak çalışıyoruz. Bir kısmımız gündüz çalışıyor, birkaç kişi de gece kalıyoruz. Eşyaları dükkâna taşımaya değmez. Zaten her halukarda sahura kadar açığız. İşlerimiz genel olarak iyidir. Gündüz millet oruçlu olduğu ve gündüz sıcak olduğu için işler biraz daha sakindir. Geceleri hava serin olduğundan halk alışverişini geceye bırakıyor.” dedi.

Tezgâhlarını açtıklarını ve sabaha kadar burada kalacaklarını ifade eden Hacı Abdullah, işlerin gece saatlerinde yoğunluk kazandığını ifade ederek, “Gündüzleri işlerimiz biraz durgundur. Ancak gece saatlerinde hareketlilik artıyor. Önceki bayramlara oranla işlerimiz düşüktür. Sabaha kadar buradayız. Son bir günümüz kaldı.” şeklinde konuştu.

Beş gündür 24 saat çalıştıklarını ifade eden Mesut Ceylan ise “24 saat açığız burada halkımıza hizmet ediyoruz bayrama özel. Arkadaşlarla birlikte burada sahurumuzu açıyoruz. 5’inci günümüzdür sabaha kadar buradayız.” ifadesini kullandı.

Birçok esnafın sahurdan sonra tezgâhlarının başında yattığı gözlendi.     (Murat Dalgın-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir