• DOLAR 32.438
  • EURO 34.458
  • ALTIN 2487.041
  • ...
Battal`dan Hakim ve Savcılara `sus payı` lüks daireler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`nin gündemi sarsan ve Ataşehir Belediyesi`ndeki imar yolsuzluğunu deşifre eden haberlerine devam ediyor.  İçişleri Bakanlığı`nın; CHP`li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında Ataşehir`in Küçükbakkalköy, Barbaros ve İçerenköy ilçelerinde imar yolsuzluğu yaptığı ve alınan yıkım kararlarını uygulamadığı yönündeki iddiaların araştırılması için soruşturma izni vermesi korkunç gerçeği ortaya çıkardı. Battal İlgezdi`nin; yaptığı yolsuzluk ve usulsüzlüklerin ortaya çıkmaması hakim ve savcılar ile gazetecilere daire verdiği bildirildi.

KOOPERATİF YOLSUZLUĞUNUN ORTAYA ÇIKMAMASI İÇİN HAKİM VE SAVCILARA SİTE YAPILDI!

Battal İlgezdi`nin; Küçükbakkalköy`deki 775 sayılı gecekondu yasası kapsamına giren ve kat karşılığı bina yapılamayan, yalnızca kooperatifle bina yapılabilen alanda göstermelik bir kooperatif kurması ve sahte üyelerin ortaya çıkmasının ardından hakim ve savcıları susturmak için “Öz Adalet” adıyla site yaptırdığı ortaya çıktı.

Battal İlgezdi`nin yaptırdığı Erguvan evlerinin ortasında yer alan Öz Adalet Sitesi`ne çok sayıda hakim ve savcının düşük fiyatlarla daire verildiği ifade edildi.

KOOPERATİF BAŞKANI SEYFİ OKTAY`IN YEĞENİ HAKİM SÜLEYMAN KOÇ!

Öz Adalet Sitesi`nin kurulmasına yönelik kooperatifin başkanlığını dönemin Adalet Bakanı Seyfi Oktay`ın yeğeni hakim Süleyman Koç`un yaptığı öğrenildi.

GAZETECİLERE DE ERGUVAN VE BUKET SİTESİ

Battal İlgezdi`nin; Erguvan evlerinin yapımındaki yolsuzluk ve usulsüzlüklerin ortaya çıkmaması için gazete yöneticileri ve muhabirlere de “Erguvan” ve “Buket” isimli iki site yaptığı öğrenildi. Battal İlgezdi ve Ataşehir Belediyesi`ne  yasa dışı işlemlerini yazmayan gazetecilere ücretsiz yada düşük ücretlerle lüks daireler verildiği öğrenildi.

BATTAL İLGEZDİ`NİN KARA PARA TRAFİĞİNİ YÜRÜTEN 3 İSİM

Öte yandan; Ataşehir Belediyesi`nin kara para trafiğini Erol Ayar, Battal İlgezdi`nin yeğeni Özkan Kınalı ve Ataşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Alım Satım Müdürü Şafak Şahin`in yürüttüğü tespit edildi.

Erol Ayar`ın Battal İlgezdi`nin kara kutusu ve sırdaşı olduğu, belediyede Faruk ismini kullandığı öğrenildi. Battal İlgezdi`nin muhasebecisi olan Erol Ayar`ın; Ataşehir Belediyesi`nde görevi olmamasına rağmen belediye binasında odasının olduğu tespit edildi.

ÖZEL KALEM'İN KARDEŞİNE ADAYLIK DİYETİ!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu`nun oturduğu Ataşehir Buz Residence`nda Battal İlgezdi`ye adaylık yolunu açan Kemal Kılıçdaroğlu`nun Özel Kalem Müdürü Ömer Tuncay Ceylan`ın kardeşi Onur Okay Ceylan`ın da daire sahibi olduğu ortaya çıktı.

EŞİ VE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ, BATTAL İLGEZDİ`NİN ADAY OLMASINI SAĞLADI

Kılıçdaroğlu, 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşen seçimlerde ilçesinde imar konusunda yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle Battal İlgezdi`yi Ataşehir Belediye Başkanlığı`na aday göstermedi. Bunun üzerine Kemal Kılıçdaroğlu`nun eşi Sevil Kılıçdaroğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu`nun Özel Kalem Müdürü Ömer Tuncay Ceylan araya girdive Battal İlgezdi`nin Ataşehir Belediye Başkan adayı olması sağlandı.

30 MART SEÇİMLERİNDEN 56 GÜN ÖNCE DAİRE SAHİBİ OLMUŞ

Battal İlgezdi`nin, adaylığına yardımcı olduğu gerekçesiyle Ömer Tuncay Ceylan`ın kardeşi Onur Okay Ceylan`a Ataşehir Buz Residence`nda daire verdiği ifade ediliyor. Onur Okay Ceylan`ın, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden56 gün önce 2 Şubat 2014 tarihinde daire sahibi olması dikkat çekiyor. Onur Okay Ceylan`ın daire sahibi olduğu dönemde belediye başkanlarının aday olma sürecine denk geliyor. Kemal Kılıçdaroğlu`nun kızı ve özel kalem müdür yardımcısının; Battal İlgezdi`nin eniştesi Nurettin Şahin, Battal İlgezdi`nin eşi olan Gamze Akkuş İlgezdi`nin eniştesi Özer Çetin Şenyurt ve Gamze Akkuş İlgezdi`nin ablası Oya Şenyurt`un toplam 17 dairesi olduğu Ataşehir Buz Residence`nda daire sahibi olması, “Bu ne tesadüf” dedirtti.

yeniakit

Bu haberler de ilginizi çekebilir