• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
`Ramazan`daki kazancımızı heba etmeyelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayramların, Peygamber Efendimizin kutladığı şekilde kutlanması gerektiğini vurgulayan Adıyaman Vahdet-Der Başkanı Bilal Demir, “Eğer bizler Müslüman isek, bizler Kur`an`a ve Allah Resulüne iman etmiş isek, Bayramımızı da Allah-u Teala`nın istediği gibi, Peygamber Efendimiz`in kutladığı gibi,   kutlamak zorundayız.” şeklinde konuştu.

Bayramda öncelikli olarak akrabaların ziyaret edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Demir, “Bayramda Müslümanlar olarak öncelikle akrabalarımızı ziyaret etmeliyiz, gençler ile beraber olmalıyız, Bayram namazlarına topluca iştirak etmeliyiz. Allah-u Teala`nın bize verdiği bu bayram nimetini en iyi şekilde idrak etmeliyiz.” dedi.

“Bayramlar neşe içinde geçmelidir.”

Demir, konuşmasının devamında, “Bayramlar Müslümanlarındır. Müslümanlar bu bayramı hüzne değil sevince çevirmelidir. Fakat Neşe ve huzur dediğimiz zaman bu da helal dairesi içerisinde olmalıdır. Birileri oruç tutmadığı halde, namaz kılmadığı halde bayram kutlamalarına alkolü karıştırmakta, kumarı karıştırmakta. Bunlar İslam geleneğinde olmayan şeylerdir. Örfümüzde, adetlerimizde olmayan şeylerdir, Allah`ın haram kıldığı şeylerdir.  Müslümanın hayatında haram olmamalıdır, yalan olmamalıdır, içki olmamalıdır. Kutlamalarımız helal dairesi içerisinde olmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Bu bayramda fakir, muhtaç ve yetimlerin unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Kâhta Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Çağrı-Der) Başkanı Mehmet Aydın, bu ailelerin ziyaret edilmesi tavsiyelerinde bulundu.

“Bayram Allah`ın bize ikramıdır.”

Aydın konuşmasında “Ramazan ayında elde ettiğimiz emeği, topladığımız sevapları bayramda harama kaçarak, Allah`ın emrinin dışına çıkarak heba etmemeliyiz. Ramazan bayramı, Ramazan ayı boyunca yaptığımız amellerin   sonucunda Allah`ın bize bahşettiği bir ikramıdır. Eğer biz bayramdır diye Allah`ın emrettiği şeklinin dışına çıkarsak, bir aylık emeğimizi kısa bir dönemde heba etmiş oluruz. Bu da akıllı bir insanın işi değildir.” sözlerine yer verdi.

Ziyaretlerin önemine de değinen Aydın, Ramazan bayramında öncelikli olarak yakın akrabaların ziyaret edilmesi gerektiğini belirterek,  “Bunun yanında komşularımızı ziyaret etmemiz gerekir. Yakınımızda fakir, muhtaç ve yetimler varsa, onların evlerine gidip onlarla da bayramlaşmamız gerekir. yaşadığımız beldede İslam`ı hayat nizamı yapmak uğruna çalışmış ve bu uğurda şehit düşmüş şehitler varsa, onların  aileleri ziyaret edilmeli, bunun yanında hicret etmiş Müslümanların aileleri de ziyaret edilmelidir.” İfadelerini kullndı. (Mehmet Eren/Aydın Evren - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir