• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
Çarşı-pazar esnafı işlerin düşük olmasından yakındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan bayramına bir gün kala çarşı pazardaki kalabalık da arttı. Esnaf ise kalabalığa aldanılmaması gerektiğini belirterek işlerinin önceki bayramlara göre daha düşük olduğundan yakındı.

Giyimde fiyatlar aynı fakat işler yüzde 50 düşük

Yiyim sektöründe çalıştıklarını ifade eden Ahmet Teymur, fiyatların önceki yıllarla hemen hemen aynı olduğunu ancak, işlerin düşük olduğunu ifade ederek, “Van esnafı çok zor durumda, yetkililerin bunu bilmeleri gerekir. Geçen senelere oranla işler yarı yarıya düşmüş durumda. Sebebini bilmiyoruz. Seçim sonrası hükümetin kurulamaması mı? Yoksa halkın cebinde para olmaması mı? Bilemiyoruz. Bayram dolayısıyla sektörde yüzde 10 bir artış söz konusu ama, bizler bunu fiyatlarımıza yansıtmadık. Ama böyle giderse yüzde 30`a kadar bir fiyat artışı bekliyoruz.” diyerek işlerin düştüğünden yakındı.

Çocuklarıyla birlikte giysi almaya çıktıklarını, ancak fiyatları çok yüksek bulduklarını anlatan Veysel Sabur, fiyatlardan memnun olmadıklarını belirterek, “Fiyatlar çok yüksek, ciddi bir pahalılık söz konusu. Çocuklarla birlikte alışverişe çıktık fakat daha bir şey alamadık. Şu an fiyat araştırması yapıyoruz. Nerde uygun bir şeyler bulursak, oradan alacağız. Pantolon alacaktık 50 lira fiyat biçmişler. Bakalım ne yapacağız.” dedi.

Babası ile birlikte bayram alışverişine çıktığını dile getiren Bayram Sabur da, pantolon ve gömlek alacağını, bayramdan dolayı heyecanlı olduğunu ve bayramda şeker toplayacağını söyledi.

Bayramlarda olmazsa olmazlar arasında yer alan şeker, çikolata ve kolonyalar da tezgâhlardaki yerlerini aldı.

Gıda sektörü de işlerin kötü olmasından yakınıyor

Şekerleme satan Mehmet Yiyen ise önceki yıllarda çok daha fazla şeker sattıklarını belirterek, “Herhalde memurlar daha maaşlarını alamamış, son bir günümüz kaldı. Bölgede bir de işsizlik sorunu var. Bu da sokaklara yansımış. Eskiden son iki günde buralardan geçilmiyordu. Günde nerdeyse bir tona yakın şeker sattığımız oluyordu burada.  Ancak bu yıl görüyorsunuz işler kesat. Şekerlerimiz 4 ile 10 lira arasında değişiyor. Genelde fakir ve orta kesime hitap ediyoruz.” diye konuştu.

4 gündür tezgâhlarını açtıklarını ancak işlerinin olmadığını belirten kemer satıcısı Rıdvan Yağmur da işlerin düşük olduğundan dert yakındı.

Alışverişe çıktıklarını ancak henüz bir şey alamadıklarını söyleyen Ömer Gil adlı vatandaş ise, köyde oturduklarını, fiyatları normal bulduklarını ancak parasal anlamda sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. (Murat Dalgın-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir