• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
Adilcevaz`da ormanlık alanda yangın çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgiye göre Adilcevaz ilçesi Gabanlar mevkiinde bulunan Kız Taşı Hatıra Ormanı alanından geçen yüksek gerilim hatlarından düşen kıvılcımdan kaynaklandığı iddia edilen yangında, içerisinde çam fidanlarının bulunduğu 100 dönümlük arazi yanarak kül oldu.

Adilcevaz Belediyesi itfaiye ekipleri ve iş makinelerinin müdahale ettiği yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Bir yanda itfaiye ekipleri yangını söndürmeye çalışırken, öte yandan iş makineleri yangının etrafa yayılmaması için önüne torakla setler ördü.

Hummalı bir çalışmayla yaklaşık 2 saatte yangın kontrol altın alındı. Yangının tekrarlanmaması için alana itfaiye ekipleri tarafında su sıkıldı.

Olay yerine gelen Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, yangının yüksek gerilim hatlarından düşen kıvılcım neticesinde meydana geldiğini söyledi.

Gürsoy, yangının söndürülmesi için gerekli tüm çabalarının sarf edildiğini belirterek, meydana gelen yangından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir