• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
Mısır`da yönetim karşıtı hutbe ve vaaz yasaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı Vekili Şeyh Muhammed Abdurrezzak, yaptığı açıklamada bakanlığın, bayram namazında ordu ya da yönetim karşıtı hutbe veren vaizlere işten atılmaya varacak cezalar vereceğini belirtti.

Şeyh Abdurrezzak, "Bakanlığa bağlı olan, hutbelerinde polis, ordu ya da devlet rejimine sözlü saldırıda bulunan vaizlerin işlerine son verilecek, bakanlık tarafından haklarında soruşturma açılacak ve soruşturma bitene dek hutbe vermeleri yasaklanacak. Devletin istikrarını bozan işler hakkında kimsenin konuşmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Abdurrezzak, "Bakanlığa bağlı olmayan vaizlerin, devlet makamına sözlü saldırıda bulunması halinde hutbe ruhsatları ellerinden alınacak. Kanunlara göre imamlar hakkında da cezai işlemler işten atılmaya kadar varabilir" diye konuştu.

Mısır'da Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı'na bağlı vaizler, bu yıl başından beri "ortak hutbe" programına tabi tutuluyor. Bakanlık, din görevlilerine cuma günleri ile bayram günlerinde okumaları gereken hutbelerin örneklerini hazırlıyor ve dağıtıyor.

Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı'nın, Kadir Gecesi'ndeki duasında zalim yöneticiler ve onların destekçilerine beddua etmesinden dolayı Kahire'deki tarihi Amr bin el-As Camisi imamı Muhammed Cibril'in görevine son verdiği bildirilmiş, ayrıca bakanlığa bağlı camilere girmesinin de yasaklandığı ifade edilmişti.

Cibril, Kadir Gecesi'ndeki duasında, zalim yöneticiler ve onların destekçileri, bozuk basın mensupları ve siyasetçilere en az 15 dakika beddua etmiş, cami cemaati de hep birlikte ''amin'' demişti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir