• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
Kamu-Sen`den `Eşit İşe Eşit Ücret`e Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK-Türkiye Kamu-Sen Şırnak Şubesi Başkanı Turgut Tatar, 2 Kasım 2011 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 666 sayılı kanun hükmünde kararname, diğer adıyla Kamuoyunda `Eşit İşe Eşit Ücret` adıyla tanınan kararnameye tepkisini yaptığı bir basın açıklamasıyla dile getirdi.

Tatar Açıklamasında; 2 Kasım 2011 tarihinde çıkarılan kamu görevlilerinin mali haklarının düzenlenmesi hakkında çıkarılan kanun hükmünde kararname ile kamuoyunda bilinen adıyla `eşit işe eşit ücret` olarak tanıtılan bu kararname kamu çalışanları arasında eşitsizliği ortaya çıkarmış. Öğretmenlerimizi ve akademisyenlerimizi bu kararnamenin dışında tutulmasıyla yüksek bürokratların maaşları arttırılmış. Eğitimin asıl işini yapan ülkenin geleceğine yön veren eğitimimizin temel taşı olan öğretmenlerimizi görmezden gelinmiştir. Bu kabul edilemez bir durumdur.

Bu kararnameye göre hizmetliye 109 TL, memura 155 TL şeflere 168 TL, şube müdürlerine 241 TL, Denetmenler 223 TL, denetmen yardımcılarına 131 TL ücret artışı yapılmış, öğretmen ve eğitimci olan kişilere ise hiçbir şekilde iyileştirme getirilmemiştir.

2 Kasım 2011 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 666 sayılı kanun hükmünde kararname de önceki örneklerinde olduğu gibi tek taraflı olarak; kapalı kapılar ardında Türkiye Kamu-Sen`den kaçırılarak hazırlanmıştır. Oysa bu düzenlemenin fikir sahibi, talep sahibi ve takipçisi Türkiye Kamu-Sen`dir. Yapılacak her türlü düzenlemede sosyal tarafların görüşleri alınmalı ve bir an önce bu adaletsiz durum ortadan kaldırılmalıdır. Bizler Türk Eğitim Sen olarak; merkez yönetim dilekçelerimizi Başbakanlığa göndereceğimizi tüm kamuoyuna buradan duyuruyoruz." dedi.

Emcet Yalçın-İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir