• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
İstanbul`da otogar ve havalimanında bayram yoğunluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Bayrampaşa Otogarında bayram yoğunluğu yaşanıyor. Birçok otobüs firmasında biletler günler öncesinden tükenirken, yetkililer ek seferler koymak için çabalıyor. Otobüs firması yetkilileri şimdiden tüm biletlerin tükendiğini belirtiyor.

Bayramı memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar yolculuk için soluğu otogarda alınca yoğunluk yaşandı. Yarın başlayacak 4 günlük bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar İstanbul Otogarına akın etti.

Otobüs firmaları yaşanan yoğunluk karşısında düzenledikleri ek seferlere rağmen bilet sıkıntısına çare olmuyor. Firma yetkilileri vatandaşların mağdur olmamak için çok önceden bilet almaları gerektiğini ifade ederek, şu anda bayram sonrasına kadar hiçbir firmada bilet bulunamayacağını ifade ettiler.

Ramazan ayı boyunca sakin günler geçiren İstanbul Otogarı, bayram tatili ile birlikte hareketli günlerine geri döndü. Vatandaşların talebine ek seferle karşılık verilirken, yolcularını alarak yola çıkan otobüsler, otogar çıkışında yoğunluk oluşturdu. Otogardaki yoğunluğun yarın gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor. Tatili memleketlerinde aileleri ile birlikte geçirmek istediklerini belirten vatandaşlar, otogardaki yoğunluğa rağmen tatile çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

Yollarda bayram yoğunluğu

Ramazan Bayramı öncesi TEM Otoyolu`nda çift taraflı olarak trafik adeta durma noktasına geldi. Tatili memleketinde geçirmek için öğle saatlerinden itibaren yola çıkan vatandaşlar yolda kaldı. Ramazan Bayramını memleketinde geçirmek isteyen vatandaşlar, İstanbul`da trafik yoğunluğuna neden oldu. Yoğunluk nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, özellikle mesai saatinin sona ermesinin ardından trafik yoğunluğunun daha da artması bekleniyor. 

Havayollarına büyük ilgi

Ramazan Bayramı tatilini yurtiçi ve yurtdışında geçirecek olanların talepleri havayolu şirketlerinin yüzünü güldürdü. Artan yolcu talebini karşılamak adına havayolu şirketleri de ek seferler koydu. Şirketler ayrıca uçak tiplerini de  büyüttü. THY tatil yörelerine 18 ek sefer düzenlerken, Onur Air de bayram haftasında 160 bin yolcu taşıyacağını bildirdi. Pegasus Havayollarında ise, 15-20 Temmuz tarihleri arasında iç hatlarda yaklaşık 150 bin, yurtdışı hatlarında ise yaklaşık 77 bin yolcunun seyahat etmesi bekleniyor.

2 gün içinde 35 bin gurbetçi geldi

Gurbetçiler de bayram ve yıllık izinler dolayısıyla Türkiye'ye gelmeye başladı. Kapıkule ve İpsala gümrüklerinden Türkiye'ye giriş yapan gurbetçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 oranında arttı. Son 48 saatte 35 bin 52 kişinin yurda giriş yaptığı öğrenildi. (M. Erkan Yavuz- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir