• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
Yıldırım çarpan trafo alev alarak 2 aracı küle çevirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçesi Tepebaşı Mahallesi sobacılar sokağında bulunan trafoya yıldırım çarpması sonucu alev aldı.

Yangının bir anda büyümesi sonucu trafo yakınında park halinde bulunan araçlar alev aldı. Çıkan yangın sonucu 2 araç küle dönerken alev alan diğer 2 araç ise çevredeki vatandaşların yardımıyla olay yerinden uzaklaştırıldı.

Olabilecek  patlamalara karşı çevredeki esnaf ve vatandaşlarda büyük bir panik meydana geldi. Yangın yerine yakın araçlarını park eden vatandaşların araçlarını apar topar uzaklaştırdıkları  görüldü.

Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ile ambulans sevk edilerek yangın söndürdü. Çıkan yangın sonucu 47 PD 902 ile 65 DL 518 plakalı araçlar küle dönüp kullanılamaz hale gelirken 47 PP 554 ile 47 KB 864 plakalı araçlarda maddi zarar meydana geldi.

Olayın görgü tanıklarından esnaf Hasan Bozan, “ Dükkanın önündeydik, birden şiddetli bir patlama oldu. Dışarı çıktığımızda yukardan aşağı doğru çakılan bir ateş gördük. Hemen itfaiyeyi aradık. Bu iki araç yandı. Başka bir aracın ise ön tarafı yandı onu kurtardılar.” dedi.

Mahalle sakini Fethullah Ülker, “Yıldırım çarpmasıyla trafonun patlaması bir oldu. Trafodan akan yağ park halindeki araçların altına akması sonucu  yangın meydana geldi. Daha sonra itfaiye gelerek müdahale etti.” şeklinde konuştu.

Araç sahiplerinden Remzi Çakır ise, “Yaklaşık bir saat önce ilaç almak için arabayı buraya park ettim. Geldiğimde yıldırım çarpması sonucu trafoda yangın çıkmıştı. Birkaç araç yanmış benim aracımın altı alev almış, çevredeki duyarlı vatandaşlar camları kırarak aracımı yangından kurtarmışlar kendilerine teşekkür ediyorum. “  ifadelerini kullandı.   (Mehmet Aslan-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir