• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
AYM Kararı Sonrası MEB`den Acil Toplantı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğündeki toplantıya Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı İbrahim Taşel, TÖDER Başkan Yardımcısı Metin Özer, Özel Eğitim Derneği (ÖZDER) Genel Başkanı Ahmet Akça, Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZKUR-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, Özel Dershaneler ve Özel Eğitim Kurumları Birliği Derneği (ÖZDEBİR) Başkanı Faruk Köprülü katıldı.

“DÖNÜŞÜM SİSTEMİ İÇERİSİNDEKİ TEMEL LİSELER BUNDAN SONRA DA DEVAM EDECEK”

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrasında TÖDER Başkanı Taşel açıklama yaptı. Taşel “Bakanlıkta bizde önce gerekçeli kararın yayınlanmasını bekliyoruz. Bakanlığımızın atacağı adımlar bizimle istişare içinde olacak. Bu adımların atılması da gerekçeli kararın yayınlanmasına bağlı. Hiç endişe edilecek bir durum yok. Velilerin ve öğrencilerin bu anlamda bir panik içerisinde olmalarına gerek yok. Dönüşüm sistemi içerisindeki temel liseler bundan sonra da devam edecek. Temel liselerle ilgili dönüşüm işlemi yapan kurumlardan arkadaşlarımızda dönüşüm işlemlerine devam edecekler bundan sonraki süreç içerisinde. Dönüşüm liselerine, temel liselere, ortaokullara kayıt yaptıran öğrencilerinde hiçbir endişe içerisinde olmalarına gerek yok. Dönüşüm okulları aynen yoluna devam edecek. Hatta yenileri de açılacak. Dershanelerin geleceği ile ilgili tamamen gerekçeli kararın açıklamasından sonra bakanlık bir çalışma yapacak ancak dönüşüm programlarıyla ilgili netleşmiş durum var, temel liseler yollarına devam edecekler” şeklinde konuştu.

“HENÜZ DÖNÜŞMEYEN DERSHANECİ ARKADAŞLARIMIZIN MÜRACAAT ETMELERİNDE SÜREÇ AÇISINDAN SIKINTI GÖRÜNMÜYOR”

ÖZDEBİR Başkanı Köprülü ise temel liselerle ilgili bir sorunun görünmediğini anlatarak, AYM`nin gerekçeli kararını beklendiklerini kaydetti. Köprülü, şunları kaydetti:
“Henüz dönüşmeyen dershaneci arkadaşlarımızın müracaat etmelerinde süreç açısından sıkıntı görünmüyor. Temel liseler devam ettiğine göre onlar da başvurularını rahatlıkla yapabilirler.”

Bakanlığın tutumuyla ilgili soru üzerine Köprülü, dershaneler konusunun her açıdan masaya yatırılmış bir konu olmadığını belirterek, AYM`nin hangisini iptal ettiğinin hangisinin etmediğinin sonuçlarının ayrı ayrı değerlendireceğini ifade etti.

Köprülü, bayram ertesinde bu kararların açıklanmasıyla bakanlığın çalışmalarını paylaşacağını ve kimsenin endişe etmemesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir