• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hizmet Yarışına İskenderun İlim Der de Katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HATAY - İskenderun`da faaliyet gösterecek "İskenderun İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği" düzenlenen programla hizmet çalışmalarına başladı. Yaklaşık yüz elli kişinin katılımı ile gerçekleşen program, Kur`an tilavetiyle başladı. Daha sonra söz alan İskenderun İlim Der Başkanı Halil Duvarcı, derneklerinin kuruluş amacı hakkında bir konuşma yaptı.

Derneğin Said Nursi hazretlerinin belirtmiş olduğu üç büyük düşmanla mücadele edeceğini belirten Duvarcı " Derneğimiz cehalet, fakirlik, ihtilaflar ile mücadele edilecektir. Cehalet, bu üç büyük problemin birincisi, diğer problemlerin de kaynağıdır. Cahillikten kurtulmanın mühim bir şekli, Allah bilgisi de denilen marifetullah ile donanmaktan geçer." şeklinde konuştu.

Ayrıca zengin ile fakir arsında köprü olmaya çalışacaklarını dile getiren Duvarcı "Fakirlik toplumların en büyük sorunlarından biri olmuştur. Derneğimiz zengin ile fakir arasında köprü vazifesi görecektir" ifadelerini kullandı.

İhtilaflar ile mücadele etme konusunda da çalışmalar yürütüleceğini söyleyen Duvarcı, "Bediüzzaman` ın dediği gibi "Müminler arasında birliği gerektiren bağlar, Uhud dağı büyüklüğünde ve Kabe kutsiyetindedir. İhtilaf ve ayrılığa götüren sebepler ise çakıl taşları kadar küçüktür. Sahip olduğu dinî değerleri düşünmeden mümine küsüp darılmak, çakıl taşlarını Uhud dağından daha büyük, Kabe`den daha değerli tutmak gibi olur." dedi.

Dernek açılışına konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş ise yaptığı konuşmada; İslami STK"ların ilmi çalışmalara önem vermeleri gerektiğine değindi.

Program yapılan dualarla son buldu.

Muhammed Aybakan - İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29366.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29367.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29368.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir