• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
Bayram ümmetin kurtuluşuna vesile olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayramların Müslümanların sevinç günleri olduğunu ifade eden Şırnak İl Müftüsü Ahmet Özkan, bir de kulun Allah`a kavuşma bayramının olduğunu söyleyerek bayramın ümmetin kurtuluşuna vesile olmasını diledi.

Bayramın amacının kaynaşma, birlik ve beraberlik olduğunu aktaran Özkan, “ Bayramda büyükler ve küçükler onun yanında akrabalar unutulmamalıdır. Mezarlıklar ziyaret edilmeli, ölülerimizle bayramlaşmamız lazım. Bayramlar kaynaşma birlik ve beraberlik günüdür. Küskünlerin bittiği kardeşlik duygularının hat safhaya ulaştığı gündür. İnşallah bu bayram ümmetin kurtuluşa mazhar olduğu bir bayram olur.” dedi.

Fitre ve zekat hakkında da bilgi veren Özkan, “Fitre, bedenin zekatıdır. Hanefi mezhebine göre Diyanet İşleri Başkanlığı 11 lira 50 kuruş olarak belirlemiştir. Şafii mezhebine göre ise 2 avuç buğday olarak verilmektedir. Şafii mezhebine tabi olan kardeşlerimiz Hanefi mezhebini taklit ederek fıtır sadakasını verebilir.” ifadelerini kullandı.

Zekatın müminin yıllık kazancından fakirlerin payının verilip malının temizlenmesi olduğunu ifade eden Özkan, “Çalışan iş sahibi ve yatırımı olan bir müminin yıldan yıla verdiği farz olan bir ibadettir. Bir mümin verdiği zekatını bir iki ay erteleyip Ramazana sarkıtması doğru değildir. Belki de onun günahı, vereceği zekat sevabından çok olur. Bunlara çok dikkat edilmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Özkan, Ortadoğu`nun kan ağladı bu süreçte Müslüman coğrafyasının bu durumdan kurtulması için herkesin dua etmesi gerektiğini sözlerine ekledi  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir