• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Pastanelerde bayram yoğunluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramı’na bir gün kala baklava siparişleri alan pastaneciler, arife gününde siparişleri dağıtmak için yoğun bir çalışma içerisine girdi.

Baklava ve pastalarını almak için bayrama son bir gün kala pastanelerin yolunu tutan müşteriler, işyeri sahiplerini oldukça yorgun düşürdü. Müşterilere siparişleri dağıtmak için yoğun bir çaba içerisine giren işyeri sahipleri, siparişlerin çokluğundan yorgun düştüklerini dile getirdiler.

Yoğun tatlı siparişlerini müşterilere yetiştirmek için gece gündüz çalıştıklarını ve çok yorgun düştüklerini söyleyen pastane sahibi Mehmet Yılmaz, “ Yaklaşık 23 senedir bu pastaneyi işletiyorum ve 40 senedir bu işle uğraşıyorum. Batmanlıların tatlıya rağbeti çoktur. Bayram için aldığımız siparişleri vermeye başladık. Günler öncesinde tatlı siparişlerimiz oldu. Her bayram öncesi işlerimiz böyle yoğunlaşıyor. Allah’a çok şükür bayramlarda kendimizi biraz toparlıyoruz. Tatlılarımızın kilosu 12 TL'den başlayarak, 50 TL'ye kadar yükseliyor. Tepsi hali ise tatlılarımız 50 TL ile 140 TL arası değişiyor.” dedi.

Tatlı satışlarının artmasından dolayı sevinçli olduğunu dile getiren bir başka pastaneci Salih Arpa ise “Allah’a çok şükür, işlerimiz çok iyidir. Vatandaşlar, siparişlerini 10 gün önceden verdiler. Bayrama bir gün kala pastanelerde izdiham oluşuyor. Biz de gece gündüz demeden çalışıyoruz. Baklava, kadayıf ve kuru pasta çeşitlerimizle Batmanlılara güzel bir hizmet vermek için çalışıyoruz. Her bayram ortalama 500-600 tepsi baklava, 200-300 tepsi kadayıf ve yaklaşık 1 ton pasta çeşitleri çıkarıyoruz.” şekline konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir