• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 M. Ağar Özal`dan Dolayı Adliyede (yenilendi)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal`a yönelik suikast girişimi ve Özal`ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında ifade verdi. Ağar, tanık olarak dinlendiğini belirtti.
 
Ankara`da yürütülen soruşturma kapsamında eski DP Genel Başkanı Ağar, Beşiktaş`takiİstanbulAdliyesi`ne geldi. Suikast girişimi dönemindeAnkaraEmniyet Müdürü olan Ağar, talimatla ifade verdi. Tanık sıfatıyla dinlenen Ağar`ın savcı İsmail Tandoğan tarafından ifadesi alındı.
 
Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularına kısa cevap veren Ağar, "İsmail Tandoğan Bey`e merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Bey`in ölümüyle ilgili Ankara`da yürütülen tahkikat kapsamında tanık olarak ifade verdim, ayrılıyorum" dedi.
 
Eski Bakan Taner, tanık olarak dinlendi
Devlet eski Bakanı Güneş Taner, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal`a yönelik suikast ve Özal`ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında ifade verdi. Tanık olarak dinlendiğini belirten Taner, bu konuyla ilgili devlete ilk kez ifade verdiğini söyledi.
Ankara`da yürütülen soruşturma kapsamında eski Bakan Taner, İstanbul`da talimatla ifade verdi. Tanık sıfatıyla dinlenen Taner`in savcı İsmail Tandoğan tarafından ifadesi alındı.
 
Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Taner, "Rahmetli Özal`a yapılan suikast ve vefatıyla ilgili biliyorsunuz Ankara`da bir soruşturma yapılıyor. Bu konuda Ankara`nın talimatıyla İstanbul`daki savcılığa tanık olarak ifade vermem için çağrıldım. Ben de geldim" dedi.
 
Suikast girişimi yapılan kongrede salonda olduğunu belirten Taner, "Orada olup bitenleri, yaşadıklarımız nedir ne değildir onları anlattım. İkinci bölümde de rahmetli Özal`ın vefatı sırasında yanında değildim. Onun geçirdiği rahatsızlıklar, vefat etmesi ile ilgili bilgim olup olmadığını sordular. Ben orada bir tek farklı olarak belki rahmetli Özal`ın Amerika`da daha evvel onunla beraber çalışan doktorları Muammer Aktar ile yabancı doktorunun isimlerini verdim. Onlarla vefat etmeden önceki sıhhati hakkında nasıl bilgi alınabileceğini söyledim. Keza Türkiye`deki özel doktoru Cengiz Aslan`ın bu konuya vakıf kişi olduğunu söyledim" diye konuştu.
 
Bu konuyla ilgili daha önce ifade verip vermediği sorulan Taner, "Hayır. Bu konuyla ilgili devlete ilk kez ifade verdim" dedi.
 
cihan
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir