• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Otobüs firmaları eski bayramları arıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`nin birçok ilinde Ramazan Bayramı tatiline gidecek vatandaşların, yoğun bir şekilde havayolunu tercih etmesi uçak biletlerinin 10 gün önceden tükenmesine neden olurken otobüs firmalarında ise biletler elde kaldı.

Otobüs firma temsilcileri, özel havayolu şirketlerinin bayramda uçak filolarını artırması ve 49 liradan başlayan fiyatlarla taşımacılık yapmalarının şehirlerarası otobüs şirketlerinde müşteri kaybına yol açtığını kaydetti.

“Uzun yola gidenler havayollarını tercih ediyor”

Bayrama sayılı günler kala otobüs terminalinde yoğunluk olmadığını belirten firma yetkilisi Kahraman Erciş, batı illerine seyahat eden yolcuların uçakları tercih ettiğini belirterek, “Eskiye göre; işler çok düşük, Bayram olmuş bakın görün; garaj bomboş. Bayrama birkaç gün kaldı fakat şuan hiç yoğunluk yok. Kısa yol yolcusu otobüsleri tercih ederken, uzun yol yolcusu uçağı tercih ediyor.” dedi.

“Bayrama 10-15 gün kala bilet satışlarımız biterdi”

28 yıllıdır otobüs sektöründe çalıştığını söyleyen Erciş, deprem senesinden sonra otobüs seferlerinin durduğunu belirterek, “Önceki yıllarda bayrama 10-15 gün kala bilet satışlarımız biterdi. Otobüslerimiz tam dolu giderdi.” ifadelerini kullandı.

Otobüs firmalarının bayramdan dolayı fiyat artışına gitmediğini ifade eden Erciş,  sadece sezon farkından dolayı bilet fiyatlarında artışa gidildiğini söyledi.

Bayramdan sonra işlerinin artmasını ümit ettiklerini belirten Erciş, otobüs firmalarını özellikle çocuklu aileler ve bagajı fazla olan vatandaşların tercih ettiğini ifade etti.

Uçak fiyatlarının bayramdan sonra artmasıyla birlikte işlerinin düzelmesini beklediklerini ifade eden başka bir firma yetkilisi Hasan Arslan ise, otobüslerin kentten neredeyse boş çıktığını belirterek Bayrama rağmen uzun yollara 15 yolcu ile giden otobüslerin olduğunu söyledi.

Arslan, “Bu yalnız Van ili için geçerli değil, diğer bölge firmalarımızda da durum böyledir. Hem tatil için il dışına gidecek bagajlı yolcuların, hem de çocuklu ailelerin sayısı Ramazandan sonra artacaktır. Bu şartlardaki yolcular da genellikle otobüsleri tercih etmektedir.” diye konuştu.   (Murat Dalgın - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir