• DOLAR 32.523
  • EURO 34.618
  • ALTIN 2494.189
  • ...
Adana Umut-Der yetim çocuklara bayramlık giydirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunan Umut-Der Gıda Bankası, Ramazan Bayramı öncesi yetimi bulunan yüzlerce aileye bayramlık elbise giydirdi.

Yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Adana Umut-Der Gıda Bankası Başkanı Abidin Serin, daha önce tespit ettikleri yetim aileleri telefonla arayarak dernek binasına davet ettiklerini ve bu kişilere bayramlıklarını teslim ettiklerini söyledi.

Ramazanın ilk günlerinde ihtiyaç sahiplerine yönelik gıda yardımı dağıtımına öncelik verdiklerini, bu kapsamda yüzlerce aileye yardımda bulunduklarını ifade eden Serin, “Malumunuz bayrama sayılı günler kaldı. Tabi bayramda yapılabilecek en güzel yardım, yetim aileleri ve dulları giyindirmek sureti ile oluyor. Daha önce belirttiğimiz üzere yüzlerce aile gıda yardımında bulunduk ancak bu insanların bayramlıklara da ihtiyaçları vardı. Son 10 gün buna ağırlık verdik. Şu an itibarı ile 110 dul ve yetime bayramlık elbise dağıttık.  Ayrıca 200`ün üzerinde kişiye de gömlek ve çeşitli giysi yardımında bulunduk.” diye belirtti.

Umut-Der`den hayırseverlere destek çağrısı

Kendilerine müracaat eden herkese yardım etmeyi istediklerini ancak buna imkânlarının olmadığını ifade eden Serin, “Bu noktada iş, yine hayır sahiplerine düşüyor. Onlar ne kadar çok bize destek verirlerse bizler de o oranda daha çok ihtiyaç sahibine ulaşırız.” dedi. İhtiyaç sahiplerine yardım konusunda zekâtın önemine de vurgu yapan Serin, giyim ve tekstil işi ile uğraşanların zekâtlarını giyim üzerinden de yapabileceklerini söyledi.

Bayramlıksız hiçbir yetim bırakmamak için hayırseverlere seslenen Serin, “Bize yardım talebiyle müracaat eden birçok dul ve yetim var. İnanır mısınız biz çok zor bir iş yapmaktayız. Bize müracaat edip de yardım edemediğimiz dul ve yetim aileler olunca ‘Neden onlara da yardım edemiyoruz?` düşüncesi ile adeta psikolojimiz bozuluyor. Aslında bu bizim elimizden gelen bir şey değil. Biz istiyoruz ki hayırseverler dul ve yetimleri sevindirsinler. Muhtaçları sevindirsinler. Yetim ve dullara yardım ettiğimiz zaman ise onların gözlerinin içinin gülmesi, ‘Allah razı olsun` demeleri bizim bütün yorgunluğumuzu alıyor. Tabiri caizse bizi bu şekilde tedavi edip mutlu ediyor. Onun için yardımseverlerden bize daha çok destek vermelerini istiyoruz.” diye konuştu.  (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir