• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
Diyarbakır OSB'nin altyapısına yatırım yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulkadir Karavil, mevcut OSB’nin sorunlarını bitirmek üzere olduklarını belirterek, Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan aldığı destekle toplam 2 milyon TL’lik yatırım yapılacağını söyledi.

Mevcut OSB’nin sorunlarını her geçen gün çözen projelere imza attıklarını belirten Karavil şunları söyledi: “Karacadağ Kalkınma Ajansı ile bu yıl iki proje için sözleşmelerimizi imzaladık. Projeler kapsamında yaklaşık 1 milyon 200 bin TL’si Ajans’tan alınacak hibe olmak üzere, toplamda 2 milyon TL’lik yatırım yapacağız. Diyarbakır OSB Yönetimi olarak Karacadağ Kalkınma Ajansı Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı'na ‘Diyarbakır OSB Su İşletme Birimini Kuruyor ve İlave OSB Alanı Suya Kavuşuyor’ proje başvurusunda bulunduk ve başarılı ilan edildi.”

OSB’nin 25 yıllık su ihtiyacı karşılanacak

Karavil, açıklamalarına şöyle devam etti: “ ‘Diyarbakır OSB Su İşletme Birimini Kuruyor ve İlave OSB Alanı Suya Kavuşuyor’ projesi ile 1 milyon 160 Bin TL değerine yatırım gerçekleştirilecektir. Bu maliyetin 520 bin TL’si Ajans tarafından finanse edilecek. İlave OSB’nin tüm altyapısını tamamlayarak, yatırımcılarımızın bu sorunlarla uğraşmadan sadece yatırımlarına odaklanmalarını hedefliyoruz. Böylece yeni yatırımcı çekme şansımız artacaktır. Sorunlarla uğraşan değil işine yoğunlaşan yatırımcılarla ancak büyüyebiliriz. Projemizle, İlave OSB’de yer tahsis edilen firmaların şu an için aylık 402 bin tonluk su ihtiyacının karşılanması amacıyla 5 sondaj kuyusu hizmete alınacak. OSB’de faaliyet gösteren işletmelere; sağlıklı, güvenilir, yeterli ve ucuz içme suyu tedarik etmek istiyoruz. Projemiz tamamlandığında OSB’nin 25 yıllık su ihtiyacı karşılanmış olacak.”  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir