• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl`de itikâfa giren gençler duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş sünnetler arasında yer alan itikâf sünneti, Bingöl merkez Yeni Mahallede bulunan Derekasaran Camisinde ihya ediliyor. Özelikle İtikâfa giren Gençler, bu sünneti yerine getirmenin yaşadığı mutluluğu İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlatarak, bu unutulmuş sünnetin ihya edilmesi tavsiyelerinde bulundu.

Yaklaşık 10 yıla yakın bu camide itikâf sünnetini ihya ettiklerini belirten Âdem Bolluk, "Bu camide genelde Genç kardeşlerimiz itikâfa girmişler. Ben de özelikle böyle dindar ve örnek olan bu gençlerle beraber itikâfa girmek güzel bir hareket olarak görüyorum. Bundan sonra bu unutulmuş sünneti ihya etmeye devam edeceğiz. Her Müslümanın bu sünneti bir şekil yerine getirmesini tavsiye ediyorum." dedi.

"Dinini yaşayan ve Kuran'a sahip çıkan böyle temiz gençlere ihtiyacımız var"

“Bu Camimizde özelikle Gençlerimizin itikâfa girdiklerini görüyoruz." diyen Nesih Demir, "Peygamber Efendimizin unutulmuş sünnetini ihya ettikleri için Allah kendilerinden razı olsun. Yıllardır mahalle camimizde bu güzel ve imanlı gençlerin yaptığı bu örnek hareketlerini mahalle halkı olarak tebrik ediyoruz. Huzurlu bir toplumun oluşması için dinini yaşayan ve Kuran'a sahip çıkan böyle temiz gençlere ihtiyacımız var. Cenabı Allah, imanlı gençlerin sayısını çoğaltsın inşallah." ifadelerini kullandı.

"İtikâf sünneti önceki yıllara göre şimdi daha fazla ihya ediliyor"

“Yıllarca arkadaşlarımızla beraber Mahalle camimizde Ramazan ayının son 10 gününde bir araya gelip itikâf sünnetini ihya ediyoruz." diyen İbrahim Seçkin, "Yıllar önce bir kaç arkadaşımızla başladığımız bu sünneti ihya etmek için geldiğimiz bu camimizde şuanda arkadaşlarımızın sayısı her yıl çoğalarak devam ediyor. Önceki yıllara göre itikâf sünnetine rağbet, daha bir fazla katılım oluyor. Herkesin bu unutulmuş sünneti ihya etmelerini istiyoruz." diye konuştu.

"Resulullahsız günlerimiz olmayacak"

Birilerinin Hz Muhammed`i (as) hayatlarından silmeye çalıştıklarını ifade eden Ahmet Vergi, "İtikâf, Resullulahın unutulan bir sünnetidir. Resulullahsız günlerimiz olmayacak. Hayatımızın her alanında efendimiz olacak. O bizim için her şeyden daha önemlidir." dedi.

Ramazanın son 10 gününde itikâf sünnetinin bu camide ihya edildiğini ve bütün bir Bingöl'e bir örnek teşkil ettiğini belirten Abdusselam Dağılma, "Buradaki kardeşlerimiz bu sünneti ihya etmekle örnek olmuşlardır. Rabbim sayımızı artırsın." şeklinde konuştu.

İrfan Ağırbaş ise "Bu güzel ve önemli sünnetin ihyası toplumda unutulmuş bir durumda. Bizler, bu sünnetin ihyası için bir araya geldik. Rabbim hayırlara vesile kılsın inşallah." dedi.

Camide bu önemli sünneti ihya ettiklerini belirten İbrahim Kılıç, “Yıllardan beri her Ramazan ayında düzenli olarak itikâf ibadetini yerine getiriyoruz. Bu güzel hareket mahalle tarafından destekleniyor. Mahalleden gelip katılan da oluyor. İnşallah bu unutulmuş önemli bir sünneti topluma yayılması için gayret edeceğiz." diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir