• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Mardin`deki Suriyeli ailelere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`de Suriyeli ailelere çeşitli yardımlarda bulunan ve yaklaşık 50 derneğin oluşturduğu Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu, Ramazan ayı boyunca 2 bin Suriyeli aileye Ramazan kumanyası, 400 öğrencinin ailesi ve öğretmenlerine nakdi yardım ve giyecek yardımında bulundu.

Mardin - Suriye Yardımlaşma Platformu Başkan Lütfü Günlüoğlu, yardımlarının imkânları dâhilinde devam edeceğini belirtti. Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu olarak 3 yıldan beri faaliyette bulunduklarını hatırlatan Günlüoğlu, faaliyetlerinin Ramazan dolayısıyla daha da yoğunlaştığını ifade etti.

“Tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz”

Platforma kayıtlı 2 binden fazla aileye yardımda bulunduklarını kaydeden Günlüoğlu, şunları söyledi; “Bizde kayıtlı 2 binden fazla ailemizin çeşitli ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Elbise ihtiyaçlarını karşılıyoruz, gıda ihtiyaçlarını karşılıyoruz ve bazen nakit yardımında bulunuyoruz. Buna benzer ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Tabi bayrama doğru bu yoğunluk daha da artmaktadır. Bu insanların özellikle ayakkabı ihtiyaçları çok fazla gelen yardımlar her zaman olduğu gibi maalesef yetersiz kalıyor ama biz bütün çabamızı göstererek bu insanların ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösteriyoruz.”  

“2 bin aileye gıda yardımında bulunduk”

2 bin aileye gıda yardımında bulunduklarını aktaran Günlüoğlu, “Tabi yeni gelen aileler var. Yani her gün yaklaşık en az 5 yeni aile geliyor ve bu yeni gelen aileleri de boş göndermiyoruz. Ama demin ifade ettiğim gibi bu özellikle gıda kaynağımız çok kısıtlı olduğu için yeteri kadar veremiyoruz. Onların 15 günlük ihtiyaçlarını karşılayacak kadar temin etmeye çalışıyoruz. Bahsettiğim 2 bin kolinin bir kısmı Kızılay`dan geldi, bir kısmı Çağrı Derneği`nden geldi ve bir kısmı hayırseverlerden geldi. Bizim topladığımız nakdi yardımları da gıdaya çevirmek suretiyle 2 bini tamamlamaya gayret gösterdik. Hedefimiz özellikle bu insanların bayramda karılarını doyurabilmek çocuklarıyla birlikte iyi bir bayram yaşamalarını sağlamaktır.” dedi.

“400 Suriyeli öğrencinin ailesi ve öğretmenlerine nakdi yardım yapıldı”

Almanya`da bulunan Welt Hunger Hilfe (WHH) Derneği`nin kamp dışında yaşayan Suriyeliler için başlattığı yardım kampanyasında toplandığı nakdi yardımları 400 çocuğun ailesi ve öğretmenlerine dağıttıklarını aktaran Günlüoğlu, yine bu öğrencilerinin ailelerine kırtasiye yardımında bulunduklarını söyledi. Günlüoğlu, “Mardin merkez Artuklu ilçesinde eğitim gören 400 Suriyeli öğrencinin ailelerine 150`şer TL, öğretmenlerine ise 529 TL olmak üzere toplam 70 bin TL para dağıttık.” dedi.

Yardım çağrısı

Hayırseverlere seslenen Günlüoğlu, şunları söyledi; “Bizler bu insanlara yardım ellerini uzatmalarını bekliyoruz. Bu iş çok uzadı eski heyecan kalmıyor. Ama maalesef bu iş daha da süreceğe benziyor. Bu insanların kendi memleketlerine ülkelerine ne zaman döneceklerini bilmiyoruz. Bunlar şu anda bizim misafirimizdir, yeteri kadar yardımda bulunmalarını istiyoruz. Bu arada özellikle Suriyeli sığınmacıların misafirlerin bayramını kutluyorum tüm Mardin halkının özellikle İslam âleminin bayrımınım kutluyorum. Hayırlara vesile olmasını cenabı haktan diliyorum.” (M. Salih Keskin – İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir