• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Muhacir Der öğrencilerine başarı belgesi verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesinde yürüttüğü hayırlı faaliyetlerle tanınan Muhtaçlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Muhacir Der) Dernek binasında Suriyeli öğrencilere verdiği eğitimi tamamlayarak öğrencilere başarılarından dolayı takdir, teşekkür ve başarı belgelerini verdikten sonra tatille girdi.

Yaklaşık 5 yıl önce ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Ceylanpınar ilçesine gelen Suriyeli mültecilere ilçede faaliyet yürüten Muhacir Der sahip çıkmış, özellikle eğitim hususunda ciddi çalışmalar yürütmüştü.

Çocuklarının eğitimini devam ettiren ailelerin,  geleceklerini güvence altına aldığını söyleyen Suriyeli gönüllü öğretmen Ebu Yasir, dernekte eğitim gören öğrencilere hediyelerini vererek kısa bir süreliğine tatile gireceklerini söyledi.

Ebu Yasir, “Hz Peygamber Bir Hadis-i şerifte, ‘Bir topluluk Kur'an-ı okuyup, onu aralarında müzakere etmek üzere Allah'ın evlerinden birinde bir araya toplandıklarında, mutlaka üzerlerine sekinet iner ve onları Allah'ın rahmeti bürür. Melekler de onları kanatlarıyla sararlar. Allah Teâlâ da, onları huzurunda bulunan yüce topluluğa (meleklere) anar.` diye buyurmaktadır. Veliler çocukların eğitimi için gayret etmelidir. Çocuklarının eğitimini devam ettiren aileler çocukların geleceklerini güvence altına almış demektir.” dedi.

Suriye`nin bir tarafında silahlar konuşurken diğer tarafında kalem ve eğitimin konuştuğunu ve bu savaşta kendilerinin de kalem ve eğitimin tarafında olduklarını söyleyen Ebu Yasir, “Suriye de guruplar birbirlerini silahla vururken, biz burada çocuklarımızın onlar gibi olmamaları için eğitimlerini devam ettiriyoruz. Kan ve silahla beslenmemeleri için çocuklarımızın geleceğini güvence altına almak, eğitimlerinden geri kalmamaları için gönüllü olarak imkânlarımız dâhilinde bu hizmeti veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Eğitilmeyen her insan potansiyel suçludur”

Dernek faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Muhacir Der Başkanı İbrahim Bektaş, derneklerinin kısa bir süre önce kurulup mağdur ve muhtaç olan ailelere sahip çıkma şiarıyla hareket ettiğini belirterek, “Suriyeli muhacir kardeşlerimizin ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Ceylanpınar ilçesine gelmeleriyle yükümüzü ağırlaştırmışlardır. Kardeşlik görevimizi yapmak için gücümüz nispetinde Suriyeli kardeşlerimize yardımcı olmak, eğitimlerinde geri kalmamaları için gayret gösteriyoruz. Derneğimizin üye ve gönüllüleriyle gayretli ve fedakâr çalışmalarıyla Suriyeli öğrencilerimize farklı alanlarda dersler vererek eğitimlerinden geri kalmamaları için gayret sarf ediyoruz. Eğitilmeyen her insan potansiyel suçludur. Eğitilmeyen her insan kendine, ailesine, topluma, ülkesine faydası olmayan insandır.” ifadelerini kullandı.

“Öğretmenlerimiz ücret talep etmemektedir”

Dernekte öğrencilere ders veren öğretmenlerin herhangi bir ücret talep etmediğini söyleyen Bektaş, dernek binasında oluşturdukları dersliklerde ders veren Suriyeli ve Türkiyeli öğretmenlerin tamamıyla Allah rızasını gözeterek eğitim faaliyetlerine destek verdiğini söyledi.

Bektaş, “Bizler, dernek yönetimimiz olarak öğretmenlerimize azda olsa bir ücret vermek istiyoruz. Ancak derneğimizin bütçesi buna müsait değil. Hayırsever vatandaşların duyarsız kalmamalarını umut ediyorum.” şeklinde konuştu.  (Mustafa Kaynak – İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir