• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
'Çocuklar için ucuz şeker alınıyor'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çarşı pazarlarda Bayram alışverişi yoğunluğu başladı. Bayram günlerinin vazgeçilmezi haline gelen şeker ve lokum alışverişinin başladığını belirten Mersin çarşı esnafı, pazarda yaşanan yoğunluğun arife gününde daha da artacağını düşündüklerini söyledi.

Bayrama iki gün kala raflarda ve tablalarda şeker ve lokum çeşitlerinin yerini aldığını belirten esnaf, şeker ve lokum çeşitlerinin fiyatları hakkında da açıklamalarda bulundu.

Vatandaşların genelde çikolatalı ürünlere rağbet ettiğini belirten Yusuf Yıldız, şuan işyerlerinde her türlü bayram şekerlerinin tezgâhlara çıktığını ve halkın genelde tercihini çikolatalı ürünlerden yana kullandığını söyledi.

Şeker alımında vatandaşların çocuklara dağıtmak üzere genelde ucuz şekerleri tercih ettiğini belirten Yıldız, “Hangi ürünün malzemesi daha kaliteli ve bolsa genelde o ürünler tercih ediliyor. Fiyatlar konusunda bir sıkıntımız yok.”dedi.

Bu sene fiyatların uygun olduğunu söyleyen Yıldız, “Lokum ve cezerye 7 liradan başlıyor 10 liraya kadar çıkıyor. Şeker fiyatları ise 5 liradan başlıyor 12 liraya kadar çıkıyor. Rağbet gören şeker genelde 8 lira ile 12 lira arasındadır. 5 liralık şeker fazla rağbet görmüyor. 7 liralık alınan şeker çocuk şekeri olarak görülüyor” şeklinde konuştu. (Osman Öksüz - İLKHA)  











Bu haberler de ilginizi çekebilir