• DOLAR 32.497
  • EURO 34.641
  • ALTIN 2480.474
  • ...
Gaziantep Umut Der'den fakirlere Ramazan ve Bayram yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Gaziantep Umut Der, Ramazan ayında fakir ve muhtaç ailelere gıda yardımında bulunmaya devam ediyor. Ramazan ayında binlerce dar gelirli aileye ulaşan Umut Der, 2 bin 66 fakir ve muhtaç aileye yardım ettiğini açıkladı.

Ramazan ayı boyunca yaptıkları yardımlar ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşan Gaziantep Umut Der Başkan Yardımcısı Mustafa Karakurt, Ramazan ayı boyunca gelen yardımların bayram arifesine kadar dağıttıklarını ve Ramazan ayı bittikten sonrada muhtaç ailelere ulaşmaya devam edeceklerini söyledi.

‘İyilik ve takva konusunda birbirinizle yardımlaşın’ emri gereğince yardım çalışmalarına başladıklarını ve devam ettireceklerini belirten Karakurt, “Gaziantep Umut Der, Ramazan ayında bu yardım çalışmalarını hız vererek devam etmiştir. Bu çerçeve içersinde zengin ile fakirleri buluşturma adına ve köprü olma adına hayırseverlerin fakirlerin dualarını alma adına yardım çalışmalarına Ramazanda daha bir yoğunlaştırmıştır.”ifadelerini kullandı.

Ramazandan önce yardımlarına başladıklarını ve hala yardımlarına devam ettiklerini belirten Karakurt, “Ramazan ayı başlarında 940 aileye yardımlarımızı ulaştırmıştık. Yaptığımız yoğun çalışmalar sonucunda gerek hayırseverlerin duyarlılığı olsun gerekse de dernek ye ve gönüllülerimiz olsun ve gerekse de birlikte çalıştığımız kardeş derneklerimiz olsun göstermiş oldukları özverili çalışmanın sonucunda elhamdülillah Ramazan ayında hedeflediğimiz 2 Binin üzerinde aileye yardımlarımızı ulaştırdık.”dedi.

Ramazan ayında fakir ve yoksul ailelere yardımlarını ulaştırmak için yardım seferberliği başlattıklarını aktaran Karakurt, Ramazan ayı boyunca yaptıkları yardımları paylaşarak, “Bu çerçevede hayırseverlerimizin yapmış olduğu yardımları, ihtiyacı olan fakir ve yoksul ailelere ulaştırma adına derneğin üye ve gönüllüleri ile seferber olduklarını söyledi.

Karakurt, “Bu seferberlik çerçevesinde 57 bin TL değerinde 950 aileye gıda yardımı, 29 bin 700 TL değerinde 297 aileye giyim, 9 bin 300 TL değerinde 155 aileye kırmızı et, 7 bin 500 TL değerinde 150 aileye alışveriş çeki, 1000 TL değerinde 250 aileye temizlik eşyası, Bin 800 TL değerinde 63 aileye un yardımı, Bin 110 TL değerinde 74 aileye tavuk eti yardımında bulunduk. Ayrıca 11 bin 550 TL de nakdi yardım yapmış bulunmaktayız. Öte yandan ramazan ayı boyunca 50 aileye günlük olarak ekmek yardımı yaptık.”diyerek Ramazan ayında 2 bin 66 aileye 124 bin 550 TL değerinde yardımda bulunduklarını belirtti.

Son olarak hayırseverlere katkılarından dolayı teşekkür eden Karakurt, “Bu yardımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz inşallah bu noktada duyarlılık gösteren bütün hayırseverlere buradan teşekkür ediyoruz. Bu yardımlarımızı hayırseverlerimizin aracılığı ve destekleri ile beraber yapmaya çalıştık. Bize bu konuda yardımcı olan hayırseverlerimizden Allah razı olsun hayırlarını dergâh-ı izzetinde kabul etsin.” temennisinde bulundu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir