• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Diyarbakır otogarında bayram hareketliliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramını memleketlerinde aileleri ile birlikte geçirmek isteyenler, günler öncesinden sıkıntı yaşamamak için biletlerini alarak dün itibariyle bayram tatillerine gitmek için Diyarbakır otogarına gelerek yola çıkmaya başladılar.

Yaşanan yoğunluktan dolayı bazı firmalar ek seferler düzenlerken, bazı firmalarda bayrama bir ya da iki gün kala konulan ek seferlerin de yeterli olamayabileceğini, bundan dolayı sefer sayısını artırabileceklerini söyledi.

 “Diyarbakır’a gelenler, gidenlerden daha çok oluyor”

Ramazan Bayramı yaklaştıkça, özellikle bayram arifesinde otogarda büyük bir yoğunluk beklediklerini belirten Terminal sorumlusu Naşit Sancar, her bayram olduğu gibi bu bayramda da yoğunluğun en üst seviyede olacağını belirtti.

Her yıl Türkiye geneli yaklaşık olarak 7 milyon kişinin Ramazan Bayramı nedeniyle yolculuk yaptığını belirten Sancar, bayram trafiğinde büyük bir yoğunluğun yaşandığı Diyarbakır otogarında Diyarbakır’a gelenlerin gidenlerden daha çok olduğunu söyledi.

Bayram öncesi yaşanacak olan yoğunluğun birde bayram dönüşü yoğunluğunun olacağını belirten Sancar, bu yoğunluğu da eritmek ve mağduriyetlerin oluşmaması için bayram sonrası ek seferlerin konularak oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçileceğini söyledi.

 “Diyarbakır yolcu terminalinde soğutma sistemi çalıştırılmıyor”

Bu kadar büyük bir yoğunluğun yaşandığı Diyarbakır otogarının bir türlü giderilemeyen sıkıntıları olduğunu söyleyen Sancar, otogar binasının merkezi soğutmasının çalıştırılmamasının da bu sıkıntılardan biri olduğunu söyledi.

Otogarın giriş çıkışlarında ücretin pahalı olmasından da yakınan Sancar, “Otogar esnafı olarak büyük sorunlarımız var.  Belediye’ye sıkıntılarımızı ilettik. İlgileneceklerini söylediler, ancak halen bekliyoruz.” diyerek yaşadıkları sıkıntılarını dile getirdi.

Ramazan bayramında yollarda yaşanacak olan yoğunluğa dikkat çeken Mehmet Şah, aynı yoğunluğun bayram sonrası dönüşlerde de yaşanacağını ve bu konuda dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer batı illerine doğru yoğunluk oluştuğuna dikkat çeken Şah, “Doğuya gelen yolcuların Ramazan bayramını memleketlerinde geçirmek istediklerinden dolayı gelişte otobüslerde yoğunluk yaşanırken, batıya gidişte ise çok az bir yoğunluk var. Otobüslerimiz buradan gidişlerde neredeyse hiç yolcu almadan gidiyorlar. Bayramdan sonra fazla talep olursa, ek seferleri başlatacağız. ” ifadelerini kullandı.

Yoğunluk konusunda ise iki bayram arasında çok fark olmadığına vurgu yapan Şah,  “Bayramdan sonraki yoğunluk için ise genel olarak firmalar tedbirlerini almış gözüküyor. Her firmanın kendi çapına göre otobüs sayısı bulunmaktadır. Genel olarak yolcuların yüzde 70’ni karşılayacak otobüs sayımız mevcuttur.” şeklinde konuştu.

“Ramazan Bayramını ailemle geçirmek istiyorum”

Ramazan Bayramı nedeniyle memleketi Urfa’ya gideceğini söyleyen Yılmaz Deren, ailesini özlediğini ve Ramazan Bayramını ailesiyle geçirmek için yola çıktığını belirtti.

Memleketine, Ramazan Bayramı münasebetiyle giden Serhat Beşir ise Ramazan Bayramını çocuğuyla birlikte geçirmek istediği için memleketine gideceğini söyleyerek, Ramazan bayramının hayırlara vesile olmasını diledi.

Arkadaşlarıyla Ramazan Bayramın da Urfa’ya giden Hasan Taş ise baraj inşaatında çalıştığını, Ramazan Bayramından dolayı özlediği memleketimize gitmek için otogara geldiğini söyledi.

Taş, “Ramazan ayını ailemden uzak geçirdim. Hiç değilse bayramı onlarla beraber geçireyim.” diyerek duygularını ifade etti.

Doğu Afrika ülkelerinden Burundi’de yaşayan Zeynep ise Ramazan ayını Diyarbakır’da geçirdiğinden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, Bayramı ise arkadaşları ile beraber Antalya’da geçireceğini belirtti.

Burundili Yaminah ise “Ramazan ayını Diyarbakır’da geçirdim. Diyarbakır çok güzel bir şehir. Ramazan Bayram’ını ise Antalya’da geçirmeyi düşünüyorum. Ailemi çok özledim. Bayramı keşke onlarla geçirebilseydim. ” dedi. (M. Sıddık Bilge / Yunus Sırat – İLKHA)                                                                                                                                                                            



























Bu haberler de ilginizi çekebilir