• DOLAR 32.572
  • EURO 34.907
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Yavuz: PKK`ye silah bırak demek akrebe sokma demek gibidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR (Hür Dava Partisi) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, partisinin Bursa İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programına katıldı. Özel bir düğün salonunda gerçekleşen iftar programında konuşan Yavuz, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı iftar programı düzenledi. Özel bir düğün salonunda gerçekleşen iftar programına yoğun katılım olduğu gözlendi.

Saatler öncesinden hazırlıkların yapılıp tamamlandığı iftar programında konuklar ezanın okunmasını bekledi. Okunan ezanla dualar edilerek oruçlar açıldı.

İftar yemeğinin ardından kılınan akşam ezanından sonra HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Mehmet Yavuz konuklara hitap etti. İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşına Türkiye`deki ahlaki çöküntüden, seçimlere, çözüm sürecinden, Suriye olaylarına kadar gündemle ilgili birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan Yavuz, Hükümetin yanlış politikalarını da eleştirdi.

“Bu milletin Hz Yusuf gibi hazine bekçilerine ihtiyaç var”

İslami anlamda siyaset becerisi ortaya koyması gereken insanların kötü gidişata engel olamadığını söyleyen Yavuz, “Sen yolsuzluğa bulaşmış adamın arkasında 10 bin oyu var diye bunu tekrar aday yaparsan Allah da bunu kabul etmez kul da bunu kabul etmez. Sana şiddetli bir tokat atar. Onun için sadece manevi ve ahlaki yönden değil maddi yönden de ahlaki bir durum oluşabilmesi için bu milletin hazinelerine Hz Yusuf gibi bekçiler lazımdır. Hazinenin başında duracak olan Allah`tan korkacak, babasına bile zırnık koklatmayacak. Ruzu mahşerde hesabın şiddeti kalbini titretecek.  Erdemli, faziletli, dünya malında gözü olmayan, haris, inat, tamahkâr olmayan Hz Yusuf gibi hazine bekçilerine ihtiyaç var. İnşallah böylesi bir eğitimden geçmiş, camilerin manevi ruhundan ders almış kutlu bir mirasın üzerine oturmuş hür kadrolar buna da taliptir. Bu milletin hazinelerini bekçiliğini yapmaya da taliptir inşallah.” dedi.

“Beşir Atalay: Bu bizim projemizdi, HDP`yi biz güçlendirdik, diyor”

İslami muhalefet söylemine de açıklık getiren Yavuz, “İslami muhalefet şu: Eğer HÜDA PAR`ın birkaç tane milletvekili mecliste olsaydı çözüm sürecindeki bu cürümler işlenmezdi. Çözüm sürecinde canavar beslenmezdi. Ne yapıyorsunuz? Siyasetle müzakere güzeldir. Ama örgüte de silah bıraktıracaksınız. Çok iyi, HDP`yi güçlendireceksiniz. PKK`ya silah bıraktıracaksınız. Süper bir şey. Silahsızlanmayı biz de destekliyoruz. Ama ufak bir sorun var. Sorun şu, sen HDP`yi destekledin, siyaseten güçlendirdin. Sayın Atalay 7 Haziran seçimlerinden birkaç gün önce öyle söylüyordu: Bu bizim projemiz. HDP`yi biz güçlendirdik. Pişman mısınız? Hayır” diye ekledi.

“PKK varlığını silaha borçludur, silahı bırakmaz”

Hükümet dâhil herkese bu durumu anlattıklarını da belirten Yavuz, "PKK`yi iyi tanıyoruz. Bunlar silahı bırakmaz. Net söylüyoruz silahı bırakmazlar. Neden mi? Çünkü varlıklarını silaha borçludurlar. Silahla ortaya çıkmış harekettirler. 84`de Eruh`ta değil mi? Dedik ki PKK`nin 30 yıllık pratiğinde silahı bıraktığı görülmemiştir.” ifadelerini kullandı.

“PKK`ye silah bırak demek akrebe ‘sokma` demektir”

Yalçın Akdoğan`ın PKK lideri Abdullah Öcalan için, “Öcalan dünyayı çok iyi okuyor” sözlerini aktaran Yavuz, “Sayın Akdoğan diyor ya ‘Öcalan dünyayı çok iyi okuyor` Allah Allah, iyi okuyor bak seni nasıl hükümetten düşürdü. Günaydın çok iyi okuyor vallahi bizce de iyi okuyor, İmralı melek, Kandil şeytan. Arkadaş dedik PKK silahı bırakmaz, PKK`ya silah bırak demek akrebe sokma demektir. Eğer akrebin tabiatını değiştirecekseniz, böyle bir beceriniz, hüneriniz varsa baş göz üstüne, eyvallah. Ama olmadığını biliyoruz.  PKK silah bırakmayacak dediğimizde, ne dediler biliyor musunuz? ‘Dükkan işletmiyoruz, A.V.M işletiyoruz.` Peki, hayırlı işler.” şeklinde konuştu.

Yavuz, “Dün Kandil`den açıklama yaptılar. Zaten hiçbir zaman silahı bırakmadılar da. Hani 6-8 Ekim olaylarında dağda olan silah şehre de indi. 24 yıl sonra sıkıyönetim ilan edildi. Kürdistan bölgesinde uzun yıllardan sonra sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Hani silahı bırakıyordu bunlar. İşte dün Kandil`den açıklama yapıldı: Bundan sonra misilleme yapacağız diyor. Peki, 3 yıldır bu halkı niye kandırdınız arkadaşlar? Niye bu halkın duygularıyla oynadınız?” dedi.

Program, yapılan konuşmanın ardından son buldu. (Zeki Aras/Veysi Siyah – İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir