• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
'Hakiki bayram yüce Allah'ın kulunu affettiği gündür'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Önümüzdeki Cuma günü idrak edeceğimiz mübarek Ramazan bayramı ile ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamada bulunan Kızıltepe müftüsü Masum Taşçı, müminlerin hakiki bayramının günahlardan arındırılıp ve azade olduğu gün olduğuna dikkat çekti.

Bayram namazının ardından mezarlılar akraba ve komşu ziyaretlerinin yapıldığını hatırlatan Taşçı, “Bu yılki Ramazan bayramımız önümüzdeki Cuma günü idrak edilecek. Bayramda Müslümanlar camide bayram namazını kıldıktan sonra bölgemizde adettir mezarlıklar ziyaret edilir. Orada Kur’an-ı Kerim okunur ve ölmüşlerimize dualar edilir. Daha sonra akraba ve komşular ziyaret edilir. Allah’a şükür bizim bölgemizde bu hala devam etmektedir.” dedi.

Taşçı, “Arvarlı efenin dediği gibi ‘Hakiki bayram yüce Allah’ın kulunu affettiği gündür.’ Günahlardan arındığımız ve azade olduğumuz gün hakiki bayramımızdır. Yüce Allah, her günümüzü o bayramı idrak edildiği gün eylesin. Yüce Allah bayramımızı hakiki bayrama tahvil eylesin, cümle Müslümanların bayramı İslam coğrafyasındaki Müslümanların bayramı mübarek olsun.” diye konuştu.

Açıklamasını Arvarlı Efe’nin bayramla ilgili sözleriyle bitiren Taşçı, şunları söyledi: “Can bula cananını bayram o bayram olur, kul bula sultanını bayram o bayram olur, Mevlam bizi affede bayram o bayram olur, cürmu hatalar gide bayram o bayram olur ve sonunda da gör ne güzel id olur diyor.” (Mehmet aslan-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir