• DOLAR 32.597
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2498.61
  • ...
Paris`te Kadir Gecesi`nde 2. Büyük İftar Buluşması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Paris`te faaliyet gösteren Medine Camii öncülüğünde, bu yıl büyük Paris İftar programının ikincisi gerçekleştirildi. Paris`in yanı sıra çevre bölgelerden yoğun bir katılımın olduğu programda, yüzlerce Müslüman birlikte iftar yaptı.

Programa, İran İslam Cumhuriyeti Elçiliğinden temsilciler, Paris MUSİAD Başkanı, Türk ve yabancı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de konuk olarak katıldı.

Paris`te yaptığı faaliyetlerle Parisli müslümanların beğenisini toplayan Medine Camii, bu yıl 2. Paris Büyük İftar Buluşması`nı gerçekleştirdi. Program saat 20.00`de başladı. İlk olarak Medine Camii gençleri ve cemaati Ramazan mukabelesinde Kur`an-ı Kerim`in 27. cüzünü okudu. Mukabelenin ardından, Medine Camii tiyatro grubunun hazırladığı bir tiyatro gösterimi sergilendi.

Tiyatronun ardından, Avrupa Âlimler Birliği üyesi Molla Yahya Yılmaz, salondakilere hitap etti.

Konuşmasına Kadir Suresi`nin “Şüphesiz ki biz bu Kur`an-ı Kadir Gecesi`nde indirdik” olan ilk ayetini okuyarak başlıya Molla Yahya Yılmaz, “İnsanların doğruyu, hakkı bulmaları, ahireti kazanmaları, dünyada saadeti temin etmeleri, helal ve haramı anlamaları, kardeş olmaları için Allah bu gecede Kur`an-ı Azimuşanı biz insanlara yön vermek için göndermiştir. Elbette tüm gecelerin Allah katında değeri vardır, ancak bu gecenin bambaşka bir değeri vardır. Zira Rabbimiz Kitab-ı Mukaddes`i, Kur`an-ı Hâkim`i bu gecede indirmiştir.” dedi.

“Cenab-ı Mevla bu mukaddes mevsimin, en mukaddes gecesinin hürmetine, İslam ümmetinin vahdetini, birliğini ve beraberliğini oluştursun.” diyen Yılmaz, “Allah Tebarek ve Teâlâ aralarımızdaki tefrikaları dağıtsın. İslam coğrafyasına ve ümmete uzatılan o işgalci elleri darmadağın etsin. Bütün Müslümanlara Rabbim bir çıkış yolunu göstersin.” duasında bulundu.

Akşam namazından sonra içilen çay ve kahveler eşliğinde edilen sohbetle güzel bir ortam oluştuğu görüldü. Program kılınan yatsı ve teravih namazından ardından sona erdi.

Programdan sonra duygularını paylaşanlar, etkinliğin memnuniyet verici olduğunu dile getirdiler.

İftar yemeğinin davetlilerinden MÜSİAD Paris Başkanı Hakan Kalaycı, “MÜSİAD ( Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ) Paris Başkanlığını yapıyorum. Sağolsun böyle bir akşamda Medine Camii tarafından bir davet aldık. Tabiki davete icabet gerekir. Biz de bugün dostlarla buluşmak adına, hemde idrak ettiğimiz Kadir Gecesi`nde daha fazla feyzlenmek adına, dostlarla bir araya gelelim istedik. Gerçekten güzel bir organizasyon. Tabi burada herkesle birlikte olmak, toplumun tüm kesimleriyle bir arada olmak bizler için güzel ve sevindirici bir hadise aynı zamanda. O yüzden ben tekrar Medine Camii yönetim kurulu başkanı başta olmak üzere, tüm üyelerine, çalışanlarına, bu gecede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

İftar programına katılan iş adamı Jamel Asrawi ise  “Paris şehrinde bulunan Medine Camii`nin komşusuyum. Ramazan son günlerinde iftarı burada açmak için camii imamı tarafından davet edildim. Bu rahmet gecesi olan Kadir Gecesi`nde burada, sizin aranızda bulunmaktan çok memnunum. Bu buluşmayı gerçekleştirmek büyük zevk verici. Tabiki bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini ihya etmeye geldik. Çok uzun ve güzel bir gece olacak. Allah bu geceye ve bu etknliğe katılan tüm müslümanlara rahmet etsin.” şeklinde konuştu.

Medine Camii gençlerinden Murat Karaca da duygularını şöyle ifade etti: “Sekiz yıldır Medine Camii`ne gidip geliyorum, çeşitli etkinliklerine katıldım. Kutlu Doğum etkinlikleri olsun, gençlik seyahatleri olsun. Etkinliklerden gerçekten memnunuz, halkımızı birleştiriyor. Halkımızı bir arada tutuyor. Bu gibi toplulukları, çevredeki müslüman insanları bir araya getirmenin tek yoluda böyle etkinlikleri düzenlemektir. Medine Camii bunu başarıyor. Biz hepimiz memnunuz, Allah da razı olsun hepinizden.” (Enes Suiçer - İLKHA)




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir