• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
`Kuşatmanın Bir Gerekçesi Kalmadı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN - Başbakan İsmail Heniyye, Gazze`de Halkların Kuşatılmasını Red Deklarasyonu`nun yayınlandığı etkinlikte bir konuşma yaptı. Filistin halkının bu ziyaretleri takdir ettiğini belirterek, "Bizim Filistin davasını ve kuşatmayı anlatmamıza gerek yok. Çünkü aktivistleri buraya getiren onların derin şuur ve hassasiyetleridir." dedi.

Heniyye sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ziyaret, aktivistlerin mensup oldukları ülkelerin Filistin konusunda taşıdığı sempatinin düzeyini gösteriyor. Sizler onca zorluğa rağmen kilometrelerce mesafeyi bu sevgiyle kat ettiniz. Bu da ırklarınızın farklılığına rağmen sizlerin Filistinli olduğunuzu gösteriyor."

Filistin Başbakanı daha sonra şöyle dedi: "Burada sorunun ana kaynağı Siyonistlerin Filistin topraklarını işgal etmesidir. Filistin sorunu insani değil siyasi bir sorundur. Onun için işgalin son bulması, işgalcinin Filistin topraklarından ve Kudüs`ten geri çekilmesi, yurdundan olan Filistinlilerin evlerine dönmesi ve sayıları binlerle ifade edilen Filistinli esirlerin salıverilmesi gerekir."

Konuşmasında sözü kuşatmaya da getiren Heniyye, "Kuşatmanın artık bir gerekçesi kalmadı. Daha önce Şalit nedeniyle ambargo uyguladığını iddia eden işgal rejimine, Şalit`in evine dönmesine rağmen bir milyon sekiz yüz bin insanı neden hâlâ kuşattığını sormak lazım. "İşgale ve kuşatmaya hayır" sloganını daha da gür ve yüksek sesle söylememiz gerekir." dedi.

Gazze`ye gelen kafileye teşekkür eden Heniyye, topraklarında akan kanların Kudüs`ün özgürlüğü yolunda akıtılmış kanlar olduğunu ifade etti.

ilkha
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir