• DOLAR 32.322
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2282.01
  • ...
Gaziantep`te semt pazarlarında bayram hareketliliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te mahallelerde kurulan semt pazarlarında tezgah açan esnaf, bayram öncesi alışverişlerde yaşanan hareketlilikten memnun olduklarını belirterek, özellikle Perşembe günü kurulacak bayram pazarından da umutlu olduklarını dile getirdiler.

Ramazan ayı boyunca havaların sıcak olması nedeniyle sessiz olan pazarlarda bayram hareketliliği başladığını belirten pazar esnafı, bayrama bir gün kala hareketliliğin daha da artacağını belirttiler.

Ramazan ayının Temmuz sıcaklarına denk gelmesinden dolayı alışverişe çıkamayan vatandaşlar, bayrama kısa bir süre kala alışverişe çıkmaya başladılar. Alışveriş için semtlerinde kurulan haftalık pazarları tercih eden vatandaşların özellikle çocukları için elbise ve ayakkabı aldıkları görüldü.

Pazar esnafı, Ramazan ayı boyunca yaşanan durgunluktan sonra vatandaşların giyim, ayakkabı, züccaciye, meyve, sebze ve bayramlık şeker için pazar alışverişini yaptıklarını belirterek bayram öncesi hareketliliğin kendilerini memnun ettiğini dile getirdiler.

Halkın bayram alışverişlerini son güne bıraktıklarını dile getiren esnaf, “Ramazan ayı boyunca önceki yıllara oranla işlerimiz durgun geçti. Vatandaşların gösterdiği ilgiden memnunuz. Burada da bayram arifesinde işlerin yoğun olacağını umuyoruz.” dedi.  

Semt pazarından alışveriş yapan vatandaşlar ise “Bayram dolayısıyla misafirler oluyor. Misafirlere sunacağımız ikramlıklar ve konuklarımız için hediyelik eşyalar ile bayramlık alışverişi için semt pazarını tercih ediyoruz. Fiyatların semt pazarlarında daha ekonomik olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden buradan alışveriş yapıyoruz.” şeklinde konuştular.    (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir