• DOLAR 32.519
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2425.856
  • ...
Ergani Devlet Hastanesi`nde Acil girişine ihtiyaç var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyaliz, poliklinikler ve acil servisi olarak üç girişi bulunan Ergani Devlet Hastanesi binasının sadece bir bahçe giriş kapısının olması kimi zaman tıkanıklıklara neden oluyor. Özellikle acil vakalarda ambulansların hastaneye girişinde sıkıntı yaşandığını iddia eden vatandaşlar hastanenin sadece bir girişinin olmasından şikâyetçi.

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansına (İLKHA) bilgi veren Ergani Devlet Hastanesi Başhekimi Ethem Bahri Anlı, sıkıntının giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunduklarını söyledi.

 “Hastanemiz her ay 60 bin kişiye hizmet veriyor”

Ergani Devlet Hastanesinin150 yatak kapasitesiyle bölgenin büyük hastanelerinden biri olduğunu ve her ay 60 bin kişiye hizmet verdiğini belirten Anlı, “Hastanemiz büyük bir yerleşim yerinde bulunuyor. Hastanemizden sadece Erganililer değil; Çermik, Çüngüş, Dicle, Güleman ve köylerden de hastalar yararlanıyorlar. Hastanemiz, Ergani ve civar ilçelerle beraber yaklaşık 250 bin vatandaşın yaşadığı bölgeye hizmet veriyor. Ergani Devlet Hastanesi çevre ilçelerimizin bir üst sağlık merkezi konumunda ve acil servisimiz 24 saat kesintisiz hizmet veriyor.” dedi.

“Acil ünitesine ait bir giriş için girişimlerde bulunduk”

400`ü aşkın çalışanı olan Ergani Devlet Hastanesinin sadece bir bahçe girişinin olmasının tıkanıklıklara neden olduğunu ifade eden Anlı, “Hastane bahçemizin sadece bir girişi var. Hastane çalışanları, ambulanslar ve vatandaşlar bu kapıyı kullanıp hastaneye giriş yapıyor. Böyle olunca da özellikle sabah saatlerinde toplu ulaşım araçlarının hastane önünü gelişigüzel işgal etmesinin de etkisiyle hastane girişinde tıkanıklık olabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Hastanenin acil girişi için ayrı bir kapı yapılması için resmi makamlar nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirten Anlı, “Hastane kalite standartlarının önerdiği şekilde hastane acil servisine direk açılacak bir bahçe kapısının planlanması uygun olacaktır. Bu hususta Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine yazı yazdık. Hastane bahçemizin istinat duvarının elden geçirilmesi ve uygun görülen bir yerden bahçe kapısının açılması için girişimlerde bulunduk. Ayrıca kurum müdürleri toplantılarında hastanemizin acil servisine kapı yapılması hususunu dile getirdik. Tabi kapının yapılabilmesi için Ergani Belediyesinin hastane çevresindeki yolların yapımını bitirmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine yazdıkları yazılarına şu ana kadar bir cevap gelmediğini belirten Anlı, resmi sürecin tamamlanmasını beklediklerini söyledi. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir