• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İkinci koalisyon görüşmesi bugün yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün CHP ile yaptığı koalisyon görüşmesinin ardından bugün de MHP ile görüşecek. Heyetlerde yer alacak isimler ise hala belli değil.
Başbakan Davutoğlu bugün saat 14.00`te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmek üzere TBMM`deki makam odasına gidecek.

MHP ziyaretinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`in Davutoğlu`nun yanında olması bekleniyor.

AK Parti bünyesinde MHP`nin seçim vaatlerini ve beyannamesini incelemek için kurulan komisyonun hazırladığı rapor Davutoğlu`na sunuldu. Raporda AK Parti ile MHP`nin koalisyon kurması için altyapının çok sağlam olduğunun ifade edildiği ve “Dönem bile tamamlanabilir. 4 yıl sürebilir” değerlendirmesinin yapıldığı öğrenildi.

Davutoğlu, TBMM MHP Grubu'nda koalisyon görüşmesinde bulunmasından sonra AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

MHP'NİN TAVRI

İddiaya göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP`den “olumlu izlenimler”le ayrılan AK Parti heyetine başlangıçta kapıları kapatmayacak.

Devlet Bahçeli, koalisyon için 7 Haziran`da seçim gecesi ortaya koyduğu, daha sonraki günlerde ayrıntılandırdığı “kırmızı çizgiler”e vurgu yapacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir