• DOLAR 32.324
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2300.718
  • ...
Ellerini Müslümanların kurtuluşu için duaya açtılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gece`sini ihya etmek isteyen Diyarbakırlılar, genç-yaşlı, kadın-erkek demeden merkez Ulu Camii başta olmak üzere şehirdeki birçok camiye akın etti. Camiler dolup taşınca, insanlar havlularda ibadetlerine devam etti.

Camilerin etrafında orucunu açan vatandaşlar, akşam, yatsı ve teravih namazını eda ederken okunan Kur`an-ı Kerim, mevlit ve ilahileri dinledi.

Akşam namazından önce Ulu Camiye gelen binlerce kişi orucunu açtıktan sonra teravih namazını kıldı. Caminin girişinde kuyruklar oluşurken, caminin avlusu ve bahçesinde de teravih namazı kılındı. Kılınan teravih namazından sonra İslam dünyasındaki sorunların son bulması için tüm Müslümanlar birlikte dua etti.

Meydanlar dolup taştı

Yoğun ilginin olduğu camide Kadir Gecesi`ni ibadetle geçirmek isteyen ve namaz kılmak isteyen çok sayıda kişi, Ulu Camii`nin meydanına sığmadı.

Yüzlerce kadının da ibadet etmek için akın ettiği camide,  çok sayıda dilencinin de camii önünü mesken tutması dikkatlerden kaçmadı.

Şenlik havasında geçen gecede dağıtılan bal şerbeti, çikolata ve tatlıları almak isteyen çocuklar birbirleriyle yarıştı. Teravih namazının sona ermesinin ardından camideki yoğunluk azalırken bazı vatandaşlar sahura kadar namaz kılmaya devam etti.

Sakal-ı Şerif`e koştular

Burada ibadetlerini tamamlayan Diyarbakırlılar daha sonra cami yakınında bulunan Ragibeye camiinde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif`i ziyaret etti.

Duygulu anların da yaşandığı ziyarette, bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla Sakal-ı Şerif`in fotoğrafını çekmeye çalıştı.

Kadir Gecesinde dünya Müslümanlarına selam gönderdiler

Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara selam gönderen Ferhat Serin, herkesin Ramazan`ının ve Kadir Gecesi`nin mübarek olmasını diledi. Müslümanların huzuru ve barışı için dua ettiğini belirten Serin, Kadir Gecesi`ne erişmeyen nasip ettiği için Allah`a hamd etti.

Kadir Gecesi`nin İslam alemine hayırlar getirmesini dileyen Ebubekir Acar, dünyanın farklı coğrafyalarında zulüm altında olan ve sıkıntılar içinde Ramazan`ı geçiren bütün Müslümanları hatırlatarak onları halini anlamak gerektiğinin altını çizdi.

Gecenin mübarek olduğuna vurgu yapan Hacı Rıza, bu aylarda ve bu günlerde Kur`an-ı Kerim`in okunmasına ve salih amel işlenmesinin önemine dikkat çekti.

Öğrenci olan Mehmet Bozdaş da, Kadir Gecesi`ni bir daha hiç ulaşılamayacak bir gece gibi geçirilmesi ve değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, bu mübarek ayın bin aydan hayırlı olduğunu söyledi.     (M. Sıddık Bilge - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir