• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Kadir Gecesi, yeniden dirilişimize vesile olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, İstanbul İlke Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, tarafından düzenlenen bir program ile ihya edildi. Dernek merkezinde verilen iftar yemeğinin ardından İNZAR Dergisi İmtiyaz Sahibi M. Zeki Ergin gecenin önemine binaen bir konuşma yaptı.

Kadir gecesinin gecelerin içinde çok değerli ve bambaşka bir gece olduğunu belirten Ergin, “Allah`ın mekanlar içinde değer verdiği, bizim de bunu mübarek olarak bilmemizi istediği mekanlar içerisinde mekanlar vardır. Zamanlar içerisinde de zamanlar vardır. Tabi bütün zaman ve mekanlarAllah`a aittir. Fakat bizim anlamayacağımız, bilemeyeceğimiz kendi katında gizlediği bazı gecelere değer atfetmiştir. Ve net bir şekilde Allah-u Teala`nın derecisini bize Kur`an`da emrederek değer verdiği gecelerden biri Kadir Gecesidir. Müslümanların bu bilinçte olarak, bu geceyi ihya etmesini emrediyor.” şeklinde konuştu.

“İnsanın bir maneviyatının, bir ruhunun olduğunu ifade eden tek Din İslam dinidir”

Müslümanların bu geceyi akıl, kalp ve ruh ile ihya etmesi gerektiğine dikkat çeken Ergin, “Bizler bu gecede sadece aklımızı, bedenimizi eğitmeye çalışan insanlar değiliz. Bizler bedenimizle beraber, aklımızla beraber kalbimizi ve ruhumuzu da yetiştirmeye, geliştirmeye çalışan Müslümanlarız. Çünkü sahip olduğumuz iman bize bunu emrediyor. İnsanın bir maneviyatının, bir ruhunun olduğunu ifade eden tek din İslam dinidir. Diğer dinler ve ideolojiler insanın maneviyatını, ruhunu bir kenara atıp maddiyatına yönelmiş, sapmışlardır. İnsan aklını ilimle eğittiği zaman, insan kalbini vahiy ile terbiye ettiği zaman, insan ruhunu ve kalbini tasavvuf ile temizlediği zaman mükemmel bir insan ortay çıkar. Aksi halde sürekli yarım ve noksan bir insan olarak kalır.” diye ifade etti.

“Müslümanlar maneviyat silahı ile silahlanması gerekir”

Son olarak İslam coğrafyasında yaşanan acılara değinen ve bunlardan ders çıkarıp, Müslümanların bu acı tecrübelerden güçlenerek çıkması gerektiğinin altını çizen Ergin, “İslam düşmanları günümüzde belki hiç olmadığı kadar güçlenmiş durumdadır. Asırlardır İslam düşmanları çalışarak bir birikim yapmışlardır. Bizi yenmek için bu birikimi yapmamış, bizi tamamen yok etmek üzerine bu gücünü kullanıyor. Bizi bir daha kalkmayacak şekilde gömmek derdindedir. İslam düşmanları biliyor ki biz uyanıp yakamızı ellerinden kurtardığımız zaman onu yok edeceğiz. Düşmanımız güçlü ama birde ona bu gücü veren zafiyetlerimizi de unutmamak gerekir. Bizim İslam düşmanlarının karşısında zayıf olmamızın bir diğer nedeni ise maneviyat silahı ile silahlanmamızdan kaynaklanıyor. Müslümanlar olarak değerlerimize sahip çıkarak maneviyat silahı ile silahlanırsak küffarın hile ve desiselerini boşa çıkarırız. Bizler bütün geceleri birer Kadir Gecesi olarak bilip ihya edelim. Bu mübarek Kadir Gecesi yeniden dirilişimize vesile olur inşallah.” diyerek Müslümanların maneviyata sarılması gerektiğini söyleyerek sözlerini noktaladı.

Program, yapılan ikram ve dua ile sona erdi. (M. Erkan Yavuz - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir