• DOLAR 32.594
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2513.952
  • ...
Sivas`ta Türkiye`nin en büyük iftar sofrası kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sivas`ta “Binlerce insan tek bir sofra” sloganıyla verilen iftar yemeğinde Türkiye`nin en büyük iftar sofrası kuruldu.

Sivas Belediyesi ve birçok Sivil Toplum Kuruluşunun desteğiyle kent merkezinde düzenlenen iftar programına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz da katıldı.

Kentin en işlek caddesi olan 1.5 kilometrelik İstasyon Caddesi üzerinde çift taraflı olarak sofra kuruldu. Ayrıca Sivas Belediyesince belirlenen çeşitli noktalarda halka yemek dağıtıldı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte aynı sofradaki yaklaşık 20 bin kişi kavurma, pilav ve tatlıdan oluşan menüyle hep birlikte oruçlarını açtı.

Programda konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Kadir gecesi dolayısıyla birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi.

“Sivas bir bütün olarak aile olduğunu gösterdi”

Başkan Yılmaz konuşmasına devamla, “Ramazan'ın rahmet ve birlik ayı olduğunu Sivaslı gösterdi. Bir sofranın etrafında bir aile toplanır. İşte bizim Sivaslılar bir aile olduklarını bugün gösterdiler. Biz bir olursak, beraber olursak inşallah çok daha güzel günleri birlikte göreceğiz. Bizim ayrıldığımız noktalar çok küçük. Ama bir olduğumuz noktalar hem çok fazla de hem çok büyük. Biz bin yıldır bu topraklarda beraber yaşıyoruz, bundan sonra da inşallah hep beraber birlikte yaşayacağız” dedi. (Veysi Siyah- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir