• DOLAR 32.587
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2492.754
  • ...
Almanya`nın Wiesbaden kentinde Kadir Gecesi programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mübarek Ramazan ayının başlangıcından beri gelenek haline getirilen ve her haftanın Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri verilen yaklaşık 350 kişilik iftar yemeklerine, Wiesbaden`de yaşayan gurbetçilerin yanı sıra, değişik milletlerden  Müslümanlar da yoğun katılım gösteriyor.

Dün idrak edilen Mübarek Kadir Gecesi  münasebetiyle  de Vahdet Camiinde verilen iftar yemeğine yüzlerce gurbetçi katıldı.

Yapılan hazırlıkların ardından okunan akşam ezanıyla birlikte oruçlar  açıldıktan sonra akşam namazı cemaatle kılındı.

Yenilen yemeğin ardından Caminin imamı Faik Hoca tarafından yemek duası okunduktan sonra, Ramazan ayının  başlangıcından bu yana verilen yemeklerde emeği ve katkısı olan hayırseverlere dua edildi. 

Programa Bayanlar da katılarak, kendilerine ayrılan caminin ayrı  bir bölümünde yemeklerini yiyip  namazlarını cemaatle birlikte kıldılar. 

Yatsı namazından önce başlayan Kadir Gecesini ihya programında konuşan Cami imamı, Cenab-ı Allah`ın Mübarek Ramazan ve Kadir Gecesini Ümmet-i Muhammed`e has olmak üzere lütfettiğini, her iki zaman diliminin de   değerini Kur`an-ı Kerim`den aldığını belirterek,   bundan dolayı  gecede bolca Kur`an okunması, özelde Türkiye`deki Müslümanlara, genelde de yeryüzünde zulüm gören tüm Müslümanlara dua edilmesi  tavsiyesinde bulundu. 

Kılınan Yatsı ile Teravih namazlarının ardından  program sona erdi.  (Enes Oral-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir