• DOLAR 32.525
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2478.045
  • ...
Şırnak`ta Kadir Gecesi coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak merkez Geylani Camisinde Kadir gecesini ihya etmek için toplanan halka    Şırnak Müftüsü Ahmet Özkan tarafından yatsı ve ardından teravih namazı kıldırıldı. Daha sonra  okunan Kürtçe ve Türkçe mevlit okundu..

Kadınların  da yoğu olarak katıldığı Kadir Gecesi programında çocuklar tarafından cami içinde paketlenen ikramlar, gelen halka dağıtılırken,  İslam dünyasında yaşanan acıların dinmesi için yapılan dualara hep bir ağızdan amin dedi.

Vatandaşlardan Abdülkadir Karaboğa, bu gecenin ibadet ve dualarla geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu gecenin hatırına Çözüm sürecinin devamını dilediğini ifade eden Karaboğa, "Biliyorsunuz bölgemizde ve ülkemizde kardeşlik ve bütünlüğün devam etmesi için ve devam eden olumlu gelişmelerin devamı niteliğinde Çözüm Sürecinin devam etmesi konusunda herkesin bir görüşü mevcuttur. Barış ve kardeşlik duyguları içinde bütünleşerek, hiçbir olumsuzluk yaşanmadan herkesin güzel yaşamasını bu mübarek gecede cenabı Allah`tan diliyorum" dedi.

Zeki Esen ise, bu gecenin ortalama bir insanın ömrünün yapacağı ibadetlere eş değer olacağını dile getirerek, Kadir Gecesinin İslam dünyasının uyanışına ve kardeşliğine vesile olmasını istediğini anlattı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir