• DOLAR 32.319
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2299.719
  • ...
Su kesintisine isyan eden halk, yolu trafiğe kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da  suların suların sık sık kesilmesi halkı  isyan ettirdi. Çamlıca Mahallesi Felek Caddesi sakinleri, bir haftadır sularının kesik olduğunu belirterek, yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı.

Her defasında markalaşma yoluna doğru gidildiği iddia edilen kentte, özellikle Ramazan ayı ve yaz aylarında sıklıkla karşılaşılan susuzluk sorunu halkı sokağa döktü. Adeta şebeke suyuna hasret kalan halk, kuyu suyuna muhtaç durumda bırakılıyor.

Ellerindeki su bidonlarıyla Felek Caddesi üzerine gelen mahalleli, “Suyumuzu istiyoruz. İnsanca yaşamak bizimde hakkımız” diyerek, su kesintilerine tepki gösterdi.

Yaklaşık bir haftadır sularının kesik olduğunu ve durumu belediyeye bildirmelerine rağmen kimsenin sorunlarıyla ilgilenmediğini söyleyen mahalle sakinlerinden Sultan Kaya, su kesintisi yüzünden evde iş yapamaz hale geldiklerini ifade etti.

“Hiç mi düşünmüyorlar bu millet nasıl yapıyor diye”

Kaya, “Yaklaşık bir hafta hem gece hem de gündüz suyumuz yoktur. Yaz boyunca bu sıkıntıyı çekiyoruz. Normalde suyumuz gündüzleri yoktu, akşamları vardı. Ama son bir haftadır ne gece, ne de gündüz var. Bu nedenle başka mahallelerindeki kuyu suyunu kullanıyoruz. Bu su kesintisi Ramazan ayında daha da zor oluyor. Bir de Batman`ın örf ve adetini iyi biliyorlar. Bayrama günler kala temizlikler yapılıyor, ev yıkanıyor, halılar, çamaşırlar yıkanıyor. Bunların hiçbirini yapamadık ve bayrama 3 gün kaldı. Hiç mi düşünmüyorlar bu millet nasıl yapıyor diye. Kışın elektrik, yazın da su görmüyoruz. Belediyeye telefon açıyoruz ama bize cevap bile vermiyorlar. Belediye başkanı gazetelere açıklama yapıyor, bir gün su kesintisi olacak diye ama bir gün değil yaz boyunca su görmüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Belediyeyi arıyoruz cevap vermiyorlar, ya da arıza var diyerek kesip atıyorlar”

Özellikle su kesintilerinin Ramazan ayında yapılmasına dikkat çeken mahalle sakinlerinden Salih kaya, “Burada bulunmamızın sebebi, bir haftadır devamlı sularımızın kesik olmasındandır. Bunu yetkililere bildirmemize rağmen kimse gelip buna çözüm bulmadı. Arıyoruz telefona cevap vermiyorlar, ya da arıza var diyorlar ve öyle kesip atıyorlar. Biz bir haftadır burada mağdur olduk. Bayram geldi ve temizlikler aksıyor, yapılamıyor. Belediye yetkililerinden bir an önce sorunu çözmelerini istiyoruz. Niye diğer mahallelerde su kesintisi uzun süreli yok da burada var. Ramazan boyunca su yok. Gece suyu bırakırlar, o da hangi saatte bırakıyorlar belli değil.” dedi.

Mahalle sakinleri su kesintisinin devam etmesi halinde, daha büyük eylemler gerçekleştireceklerini kaydettiler. (M.Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir