• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
`Bu gece fikirleri hür Yusufîlere dua etmeliyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Âlimler ve Medreseler birliği (İTTİHAD) Van Şube  Başkanı Molla Ali Arslan ve İTTİHAD üyesi Molla Abdurrahman Timurtaş, İslam ümmetinde yaşanan acıları hatırlatarak, Müslümanların bu gece tefekkür etmesi gerektiğini ve bu halimizden kurtulmak için bu geceyi bir milat olarak kabul etmemiz gerektiğini belirttiler.

Bu geceyi nasıl ihya etmeliyiz?

Bu gecenin, içinde kadir geceleri olmayan bin aydan daha hayırlı olduğunu belirten Molla Abdurrahman Timurtaş, “Bu gece neler yapılmalı, nasıl değerlendirilmeli ya da nelerle bu gece geçilmeli?   Bu gecede birkaç rekat   namazla yetinmemeliyiz. Kur`an-ı Kerim`i tefekkür etmeli ve İslam ümmetinin içinde bulunduğu durumu tefekkür edip kurtuluş yolları mı aramalıyız. Tabi ki bizler geçmişimizi bu gecede muhasebe etmeli ve geleceğimiz için ise dua ve tefekkür etmeliyiz.  Bu gece birkaç rekat namazla bu gece ihya edilemez.” dedi.

“Bol bol tefekkür ve dua etmeliyiz”

Bu gecenin namazla tefekkürle, namazla Kur`an-ı kerimle geçirilmesi gerektiğini aktaran Timurtaş, “Kadir gecesi sadece birkaç rekat namaz kılma değildir. Tefekkür vaktidir. Bizler neden bu hale geldik, bizler bu hale layık mıyız? Bu ne haldir bu ümmetin başına geldi? Bizler bunları hak ettik mi? Bizler ne yaptık ki Rabbimiz bizlere bu rahmet tokadını vurdu? Bunu tefekkür etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

“Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni”

Allah Resulünün (sav) bu gece ve Ramazan ayının son 10 gününü tefekkürle geçirdiğine değinen   Molla Ali Arslan, Hz. Aişe validemize cevaben vermiş olduğu duayı hatırlattı: “Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.) şeklindeki duayı yapardı. Bizler de diyeceğiz ki; ‘Ya Rabbi eğer bizler hata yanlış emre itaatsizlik yatıksa ya rabbi bizimler sanma döndük. Ya rabbi sen bizlere bir rahmet tokadı vurdun bizler kendimize geldik, hatamızı anladık ve sana döndük` şeklinde dua etmeliyiz. Yine fikirleri akılları hür olan, ancak bedenen cezaevlerinde bulunan Yusufilere de dua etmeliyiz. Çünkü bu insanlar zindanlarda kaldıkları sürece,  perişan olmakta ve seslerini kimseye duyuramamaktadır. İslam alemini yakan bu ateşin sünmesi için dua edelim.” şeklinde konuştu. 

“Bu gece İslam alemini unutmayalım”

Arslan, Recep ayında miraç kandili, Şaban ayında Beraat ve Ramazan ayında ise Kadir Gecesi olduğunu hatırlatarak, “Tabiri caizse bu gece kampanyaların en büyüğü vardır. Diğer üç kandildeki kampanyaların en büyüğü ve en güzeli bu gecede saklıdır. Onun için bu gecede İslam alemine, arkadaşlarımıza, Kardeşlerimize duada bulunalım ve halimiz üzerinde tefekkür etmeli Rabbimize sığınmalı ve yaptığımız amelleri elden geçirmeliyiz.” dedi.

“İnşallah kurtulmayı umuyoruz”

Arslan son olarak, Allah Resulü (sav) bu gecenin son 10 günde gizli olduğunu belirttiğini hatırlatarak, “ Bizler Allah`ın affına muhtacız. Bu geceyi iyi değerlendirmeli ve bol bol tefekkür edip Müslüman kardeşlerimize duada bulunmalıyız. Biliyorsunuz Ramazan ayının başı Rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluştur. İnşallah kurtulmayı umuyoruz” diye dua etti. (Murat Dalgın-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir